Algemeen

Zing en vier het negentigjarig jubileum van Looft den Heer

HELLENDOORN – Het koor ‘Looft den Heer’ te Hellendoorn kan weer nieuwe leden gebruiken. Daarom zijn er een aantal open repetities op maandagavonden 2, 9 en 16  september. Geïnteresseerden kunnen vrijblijvend binnenlopen om te luisteren of mee te zingen. De avonden beginnen om 20.00 uur en duren tot 22.00 uur. Halverwege is er een pauze om even bij te praten en gezellig een kopje koffie of thee te drinken. Er is nog ruimte in alle stemgroepen, maar het koor doet een extra oproep voor sopranen en tenoren.

Looft den Heer is een koor waar gezelligheid en kwaliteit hoog in het vaandel staan. Er wordt elke maandagavond gerepeteerd in de Leerkamer onder leiding van dirigent Gerrit Hoekstra. Hij weet het koor altijd te inspireren door de mooie muziek die hij uitzoekt en door de manier waarop hij het koor leidt. Meestal zijn dit klassieke werken van bijvoorbeeld Bach, Mendelssohn Bartholdy of Handel.

De passieconcerten van Looft den Heer zijn een jaarlijkse traditie geworden. Vooral de Crucifixion is bekend. Ook in het najaar wordt er een concert gegeven. Vaak treedt dan ook het Klein Koor, ‘In Laetitia’ bestaande uit een aantal sopranen uit het koor met een aantal vaste gastzangeressen op. Mensen die nu besluiten lid te worden kunnen tijdens het jubileumconcert op zaterdag 30 november al meezingen. Meer info over het koor: www.ldhhellendoorn.nl