Algemeen

Worstelen met water, aarde, lucht en vuur dat is de YU MAN RACE

NIJVERDAL – Afgelopen weekend zette de YU MAN RACE met Obstacle Run het hele dorp op z'n kop. Jong en oud volbracht enorme prestaties en uitdagingen. En aanmoedigende kijkers waren er ook in overvloed.

Het begon zaterdag met de kids races. Grote drukte op de fleurig versierde Evenementenweide waar start en finish van verschillende onderdelen plaatsvonden. Beat en stemmen uit de luidsprekers. Kleine ukkies die met pa of moe met verhitte koppies het parcours aflegden en trots in speciale T-shirt met de medaille om hals rondliepen. “Kom op Marco, je kunt het”, schreeuwde een oma naar haar kleinzoon bovenop de strobalen. Later kwam de iets oudere jeugd die geen 1,5 maar 3 kilometer rende, sprong, en ploeterde. Na een opwarming vooraf, rende de groep met een vaart de caroussel in.

Het echte werk was natuurlijk de halve marathon, die ook op zaterdag gehouden werd.

Zondag vond het eigenlijke en grootste onderdeel van de YU MAN RACE plaats. Door het hele dorp en in de omgeving zag je stoere sporters; mannen en vrouwen. Voor het eerst was er door de organisatie geen scheiding meer tussen beide geslachten gemaakt. Toch kwamen overal de mannen wel iets eerder bij de obstakels dan de vrouwen. Op de verschillende hotspots rijen dik publiek om hun favorieten aan te moedigen. “Zwaar, maar wat geeft het een voldoening”, hijgde een deelnemer na afloop bij de finish.

Uitslagen, foto's en meer op de site van de YU MAN RACE.