Algemeen

Wibbelink zet vol in op nieuwe generatie park- en tuinmachines

NIJVERDAL – Met gepaste trots laat Ivo van der Zeijden, bedrijfsleider bij Wibbelink uw Groene Vakwinkel de etage zien waar een keur aan park- en tuinmachines staat te glimmen. Het is er ruim en licht. “Ja, sinds Takman is gestopt, hebben wij ons assortiment uitgebreid. Verder in de omgeving is er hier in niet veel aanbod. We vonden het logisch om dit op te pakken.”

Hellendoorner Sten Wieten is samen met Van der Zeijden belast met de uitgebreide nieuwe afdeling. Beiden zijn gestoken in nieuwe sportieve bedrijfskleding met hun naam er op. Dan weet de klant wie hij voor heeft. “Hij werkt al zo'n vier jaar bij ons. Is enthousiast, deskundig, snapt hoe het hier werkt en is absoluut heel erg technisch”, prijst de laatste Sten. Wieten heeft een opleiding autotechniek gedaan en is nu bezig op het ROC, een dag in de week, met eerste verkoper. Daarom werkt hij alle dagen bij Wibbelink behalve woensdag.''

Milieubewust

Wibbelink is duidelijk op de milieubewuste toer. Er is een grote renovatie uitgevoerd in de winkel en daarbij is extra isolatie aangebracht. En de nieuwe park- en tuinmachines zijn ook allemaal machines met een accu. “Motormachines gaan er uit. Die zie je binnenkort niet meer. Het nu al 80 procent accu tegen 20 procent motor”, vertellen beide heren. “Wel nemen we binnenkort nog iemand aan voor enkele dagen per week voor het onderhoud en de reparatie van motormachines. Want anders kan je nergens daarvoor terecht”, zegt Van der Zeijden. “De werkplaats wordt daarvoor overkapt, geïsoleerd en uitgebreid.”

Binnen 48 uur

Goede service is heel belangrijk. “Het streven is als je een machine brengt dat je die dan binnen 48 uur terug hebt. Alleen als er onderdelen besteld moeten worden, kan het soms wat langer duren.”

Merken

Bij Wibbelink uw Groene Vakwinkel zijn de merken Gardena, EGO Power en Makita te koop. Allemaal met accu vanwege het terugdringen van de CO2 uitstoot. Een van de pronkstukken is de KRESS robotmaaier die een gazon van 1200 tot 7000 vierkantemeter voor zijn rekening neemt. Maar voor 250 vierkante meter kun je prima terecht bij Gardena. “Natuurlijk kun je bij ons onderdelen voor verschillende machines kopen. Ook olie en benzine. En we helpen de klant graag aan bronpompen of tuinpompen. Evengoed aan harken, scheppen of bezems als aan schroeven of moeren, verlichting, dier- en vogelvoer. Of zaden, zomerbollen en groente-, border- en kruidenplanten.”