Algemeen

Wandelaars klaar? Trek je mooiste pyjama aan en wandelen maar

NIJVERDAL – Van dinsdagavond 14 tot en met vrijdagavond 17 juni is het weer wandelen geblazen met de Nijverdalse Avond4Daagse. Het is altijd weer een feestelijk gebeuren als een lange slinger wandelaars zich op pad begeeft, aangemoedigd langs de kant door vrienden of familie. Dit jaar wordt het alweer de 68e editie van dit grote evenement.

De start en finish zijn traditiegetrouw op de Evenementenweide aan de Koersendijk. Het thema van dit jaar is Pyjama Party en de organisatie hoopt dat op de laatste avond zoveel mogelijk deelnemers in hun mooiste pyjama aan de start zullen verschijnen. Inschrijven voor individuele deelnemers kan nog bij Primera Hellendoorn en Primera Nijverdal.

“Na twee jaar afwezigheid hebben we er weer vol zin in”, meldt secretaris Belinda Brandwacht namens de organisatie van de Nijverdalse Avond4Daagse.

In december is er al begonnen met de voorbereidingen voor dit grote wandelfestijn. Momenteel zijn er al bijna negentienhonderd aanmeldingen binnen. Heel veel scholen doen sportief en lopen mee met hun leerlingen; de Schaapskooi, de Triangel, Talentrijk, Reggewinde, de Meander, Jan Barbier, de Bongerd, Beatrix, Sebastianus, Rietslenke, Marijke, Reggewijs, de Marliaantjes, de Wingerd en de Es.

De routes zijn bijna gelijk aan die van 2019, met twee aanpassingen in verband met de wegopbreking aan de Constantijnstraat. Dus dinsdag langs Ben & Jerry's. Woensdag langs Albert Heijn en donderdag is bakkerij Lorkeers de nieuwe sponsor. “Ook dit jaar zijn we weer trots dat we Jumbo Kuperserf en Grotestraat mogen verwelkomen als onze hoofdsponsor. Mede dankzij hun gulle bijdrage en de inzet van onze vele verkeersregelaars kunnen we ook dit jaar weer een mooi en veilig evenement neerzetten.”

Honden mogen meelopen. Pets Place staat elke avond langs de route met water en lekkers voor de dieren. Op de laatste avond krijgen de honden ook een medaille en goodiebag.

Om het feest compleet te maken loopt de muziekvereniging Advendo mee en staat de Hellendoornse Harmonie langs de route. Verder zijn er op verschillende plaatsen langs de route en op de Evenementenweide dj's actief.

Deelnemers kunnen zich nog opgeven bij Primera in Hellendoorn en Nijverdal. De laatste mogelijkheid voor deelnemers om zich aan te melden is op de dag zelf bij de caravan op de Evenementenweide.