Algemeen

Voorzichtigheid troef bij kleinschalige activiteiten Op naar Nijverdal

NIJVERDAL – Citymanager Manfred Körbl is tevreden over het bezoek aan het centrum van het dorp de laatste tijd. “Er zijn ook aardig wat toeristen. Voor de Balansverkoop hebben we bewust gekozen voor drie dagen dit jaar. Zo konden koopjesjagers gespreid hun slag slaan en hoefden ze niet allemaal tegelijk op een dag naar de winkels in het dorp.”

Op naar Nijverdal volgt de RIVM-voorschriften en organiseerde daarom voor de gezelligheid wat kleinschalige activiteiten op zaterdag, de laatste dag van de Balansverkoop. “We hadden springkussens voor de jeugd en wat artiesten in het centrum die overal en nergens te zien waren. Ze mochten niet een act op een bepaalde plaats opvoeren om te voorkomen dat er groepen publiek ontstonden. We proberen alles coronaproof te doen, zeker na de persconferentie van afgelopen dinsdag van de premier.”

De laatste dag van de actie zijn deze foto's genomen op zaterdagmiddag aan het eind van de middag na een dikke regenbui. Er was toen weinig publiek, maar voor die bui was het best gezellig in het centrum.