Algemeen

Vintage Mini Brass band blaast klassiekers in Nijverdal

NIJVERDAL - Vanwege de enthousiaste reacties op het optreden in Nijverdal in 2019 keert de Vintage Mini Brassband uit Friesland op 1 maart 2020 terug naar Nijverdal om topwerken uit de brassmuziek nieuw leven in te blazen.

De brassmuziek kent zijn oorsprong in Engeland, waar dit na een lange dag hard werken de ontspanning was voor mijnwerkers. Maar ook in Nederland is de muziek sinds de jaren vijftig erg geliefd dankzij Friese dirigent en pedagoog Sierd de Boer. De Friese brass band zal klassiekers uit de brassmuziek spelen die nu nog zelden worden uitgevoerd, maar een onuitwisbare indruk hebben achtergelaten op liefhebbers van de blaasmuziek. Alle partijen worden gespeeld door solisten, onder de muzikale leiding van dirigent Dirk Annema, tevens dirigent van muziekvereniging Advendo Nijverdal. Voor Nijverdal dus een mooie kans om live te komen genieten van deze kenmerkende warme sound door uitsluitend koperblazers en slagwerk.

Het concert vindt plaats op zondag 1 maart van 15.00 tot 16.00 uur in de Vrije Evangelische Kerk, Grotestraat 18 in Nijverdal. De entree is gratis; een vrije gift wordt zeer gewaardeerd.