Algemeen

Uitreiking Koninklijke onderscheidingen

Burgemeester Anneke Raven overhandigde de versierselen die horen bij het lidmaatschap in de Orde van Oranje-Nassau aan de heren Leo Geurtse (rechts) en Gerrit Verschoor (links)

NIJVERDAL - Op zaterdagmiddag 12 juni 2021 rond 16.15 uur overhandigt Hellendoorns burgemeester Anneke H. Raven de versierselen die horen bij het lidmaatschap in de Orde van Oranje-Nassau. De twee Koninklijke onderscheidingen zijn bestemd voor de heren L.A. Geurtse (72) en G.J.M. Verschoor (74), beiden uit Nijverdal. De overhandiging gebeurt aan de echtgenotes van de beide heren die vervolgens die onderscheiding bij hun echtgenoten zullen opspelden. Alles absoluut coronaproof.

De onderscheiding vindt plaats tijdens een gezellig samenzijn van de klussenploeg van R.K.S.V. De Zweef in hun eigen clubhuis aan de Koersendijk in Nijverdal. Naast dat beide decorandi tal van andere vrijwilligersfuncties bekleden zijn zij lid van deze klussengroep, die ondanks coronaperikelen de accommodatie van de club perfect heeft onderhouden.

Oorspronkelijk zou de uitreiking deel hebben uitgemaakt van de receptie ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van De Zweef in de zomer van2020. Corona gooide toen roet in het eten en nu is deze gelegenheid gekozen voor een verlaat eerbetoon. 

De heer Geurtse is niet alleen al sinds jaar en dag actief lid van de club, maar was van 1987 tot 2002 ook vicevoorzitter. Hij was voorzitter van de seniorencommissie, initiator van het G-voetbal en organiseerde jaarlijks een G-voetbaltoernooi. De klussengroep werd door hem van de grond getild en hij kon en kan goed schrijven. De programmaboekjes en het jaarlijkse verenigingsboek waren bij hem in goede handen. Behalve een gewaardeerd klusser is de heer Geurtse ook terreinbeheerder.

De heer Verschoor is sinds 1987 bestuurslid en vrijwilliger bij De Zweef. Hij was bestuurslid namens de materialencommissie en fungeerde als technisch en bouwkundig adviseur bij de renovaties van de accommodaties. Daarnaast is hij materiaalman, lid van de klussengroep en de schoonmaakploeg. Ook draait hij bardiensten en is hij plaatsvervangend kantinebeheerder. 

Sinds 1971 is de heer Verschoor ook bestuurslid en vrijwilliger bij de Postduivenvereniging Vitesse in Nijverdal. Zowel financieel als organisatorisch heeft hij daar een forse staat van dienst. Hij draait bardiensten en levert tal van hand- en spandiensten.