Algemeen

Uitbreiding De Gulle Goedzak: behalve eetcafé nu ook ijssalon

Dennis van Dam
Dennis van Dam

NIJVERDAL – Het is maandagmiddag en eetcafé De Gulle Goedzak, op de hoek van de Grotestraat met de Meyboomstraat in Nijverdal, is nog gesloten. Toch proberen – mede door het stralende lenteweer – bezoekers regelmatig of de deur open is. Eigenaar Dennis van Dam vertelt vriendelijk dat de zaak nog gesloten is. “Binnenkort ga ik wel de hele week open”, zegt hij.

Het eetcafé is net verbouwd, het terras is uitgebreid en... er is een ijssalon aan de horecagelegenheid toegevoegd. Door de ijssalon is het eetcafé iets kleiner geworden, maar Dennis laat zien dat de gasten nog steeds royaal de ruimte hebben. De ijssalon is nu echt zijn trots; hij heeft zich uitgebreid verdiept in de kunst van het maken van goed ijs. Met een big-smile vertelt hij: “Ik ben zelf heel dol op goed ijs. Als ijs kwaliteit heeft, dan proef je dat. We verkopen hier Italiaans kwaliteitsijs, dat importeer ik zelf. De eerste dagen stonden de mensen in de rij! En ze vertelden het elkaar door. Super toch?”

In de ijssalon worden twintig smaken verkocht, zestien vaste en vier wisselende. “IJs met smaken uit de streek, zoals monchoutaart, donut, of bastognekoek ijs worden door een lokale ijsmeester gemaakt. In de ijssalon is ook softijs te koop en we hebben milkshakes. Het complete plaatje. Ik houd van eerlijke producten, we gebruiken geen kleurstoffen, behalve in het blauwe smurfenijs. Kijk, het bananenijs is niet geel maar heeft de crèmekleur van echte bananen. Het zijn dan ook gepureerde bananen.”

Als bijkomend voordeel van de uitbreiding noemt de gedreven ondernemer dat er nu ook in het eetcafé ijscoupes op de menukaart staan en voor kinderen speciale hoorntjes met choco of spekjes of discodip. “In Vroomshoop had ik al gemerkt dat ijs een geweldige trekker is en hier op deze plek moest het ook gewoon komen. IJs als onderdeel van het concept.”

Tot besluit van zijn enthousiaste verhaal wil Dennis nog wel even kwijt dat hij en met hem alle horecazaken aan de Grotestraat heel blij zijn met de nieuwe inrichting van de straat. “Straks met de Nacht van Nijverdal hebben we verspreid in de straat bandjes, dat wordt een superfeest!”