Algemeen

Turnsters Fysion scoren op Overijssels Kampioenschap

NIJVERDAL/NIEUWLEUSEN – Voor de zesde divisie turnsters van G.V. Fysion Nijverdal stond op zaterdag 20 april het Overijssels kampioenschap op stapel in Nieuwleusen. Maar liefst negentien turnsters van Fysion hadden zich naar aanleiding van de plaatsingswedstrijd en play-off wedstrijd geplaatst voor deze finale. Sterre Roelofs en Tara ten Brummelhuis waren vlak voor deze wedstrijd geblesseerd geraakt en moesten zich om deze reden zich afmelden voor de finale.

In de eerste ronde werd er gestart met de instappers: Jade Wilms (derde), Danique Blom (zesde), Mijs Overdorp (negende) en Lara Dijk (dertiende). Ze turnden een zeer mooie en stabiele wedstrijd. Jade Wilms mocht aan het einde van de wedstrijd zelfs de bronzen medaille in ontvangst nemen. In de ronde tweede mocht Zoey Evers (pupil 1 D3) haar finale turnen. Ze heeft laten zien dat ze erg vooruit is gegaan ten opzichte van de play-off wedstrijd. Uiteindelijk werd Zoey 21e.

In de derde ronde mochten de jeugd 1 turnsters en de junioren laten zien dat ze in deze finale thuis hoorden. In baan één turnden Marit Pultrum (tweede), Lot Hunneman (negende) en Nalani Musters (twaalfde). Ze hebben de hele wedstrijd naar kunnen geturnd en dat leverde uiteindelijk mooie resultaten op met zelfs een zilveren medaille voor Marit.

Lianne Deijk, Iris van Urk en Julia Bökkerink turnden in baan twee. Helaas raakte Lianne tijdens het eerste toestel vloer geblesseerd en kon haar wedstrijd niet vervolgen. Iris en Julia lieten vloeroefeningen met een mooie uitstraling zien. Ook hebben ze laten zien dat ze erg netjes kunnen turnen. Iris werd twaalfde en Julia dertiende.

In de vierde ronde mochten de pupil 2 turnsters en de senioren de wedstrijddag afsluiten. Britt ter Avest, Ruby Bolink, Nienke Maneschijn, Zoë Pots en Isa Eektimmerman hadden erg veel en sterke concurrentie, maar lieten zien wat ze konden. Britt eindigde op een mooie dertiende plaats van de 35 deelnemers. Ruby (negentiende), Nienke (27e), Zoë (29e) en Isa (32e) sloten de finale goed af. Marit Timpers (vierde), Chaya Dijkgraaf (veertiende) en Ivanka Preuter (negentiende) lieten vooral erg mooie vloeroefeningen zien wat uiteindelijk ook hoge scores opleverden.