Algemeen

Topartiesten geven ode aan ABBA in De Lantaarn

Fotobijschrift: De muziek van ABBA is en blijft populair.
Fotobijschrift: De muziek van ABBA is en blijft populair.

HELLENDOORN – Nederlandse topartiesten geven op zaterdag 13 april een ode aan ABBA in De Lantaarn in Hellendoorn in het kader van de Undercoversessie. De sessie begint om 22.00 uur, maar de zaal is al open vanaf 21.00 uur.

Deze wereldberoemde band ABBA brak door dankzij de overwinning van het Eurovisie Songfestival in 1974. Volledig in de sfeer van de toen in de popmuziek heersende glamrockscene, inclusief de glitterkostuums, plateauzolen en stergitaren, brachten ze op 6 april 1974 hun later wereldberoemde versie van Waterloo.

Hitsuccessen als SOS, Mamma Mia, Fernando, Knowing you, knowing me en Dancing queen werden overal gedraaid. Met de single The day before you came kwam er in 1982 een eind aan het bestaan van ABBA en stortten Agnetha, Benny, Björn en Frida  zich op hun solo-carrières.

Aanstaande zaterdagavond wordt in De Lantaarn een muzikale ode aan ABBA gegeven. Het is nog steeds een van de succesvolste bands uit de recente muziekgeschiedenis. En dat laten de top-artiesten Bartel Bartels op bas (Prof. Nomad), Beatrice en Vera van der Poel met zang, Patrick van Herrikhuyzen op toetsen (Van Dik Hout), Jac Bico op gitaar (Analogues, Lois Lane) en Stephan van der Meijden op drums (Superspade) nog eens duidelijk horen. Na deze sessie kun je trouwens lekker blijven dansen, want er wordt in stijl afgesloten met een lekkere Disco Classics Party!

Kaarten kosten veertien euro (inclusief één euro voorverkoopkosten). Ze zijn online verkrijgbaar (www.lantaarn.nl) of te koop bij VVV Hellendoorn/Nijverdal, Café de Barbier in Hellendoorn én Café de Schoenmaker in Luttenberg.