Uitgaan & Cultuur

Tiende editie van Daarles Tentfeest

DAARLE – Traditiegetrouw barst eind september het Daarles Tentfeest los, dit jaar voor de tiende keer op de tot feestterrein omgedoopte evenementenweide van Daarle. Vrijdagavond 20 september is de start met de band Opschaakl’n en DJ Thomas. Zaterdag 21 september staat DJ Thomas wederom op het podium, naast DJ JWD en BWESS.

Opschaakl’n heeft op de vrijdagavond de primeur tijdens het Daarles Tentfeest. De band speelt covers van onder andere Normaal, Bökkers, Jovink en Kas Bendjen maar ook fris eigen werk komt aan bod: flink gitaarwerk, zang met volume en een entertainment klasse van het hoogste niveau. Kortom alle ingrediënten voor een flinke energieke show. De avond wordt verder aan elkaar gedraaid door de skills van DJ Thomas.

Als vanouds trapt DJ Thomas ook de zaterdagavond af. Vervolgens neemt DJ JWD het stokje over. Deze DJ uit Vroomshoop weet met zijn energie elke tent op z’n kop te zetten. De eer om de zaterdagavond af te sluiten is aan BWESS. Hij begon op zijn zolderkamertje, maar ondertussen heeft hij meer dan honderd boekingen per jaar. Hij weet hoe hij de sfeer moet neerzetten en de spanning op moet bouwen. Met optredens op onder andere Forest Hill Festival en Boulevard Outdoor weet hij als geen ander hoe hij de goede snaar bij het publiek moet raken. Ook werd BWESS onlangs gevraagd om de introshow voor de Duitse eurodance-act Cascada te maken.

Beide avonden is er een gezellig buitenterras in festivalachtige sfeer. Naast de barbecue ontbreekt ook de bockworstenkraam niet. De tent is op vrijdag en zaterdag om 20.30 uur geopend, entree vanaf zestien jaar. Legitimatie verplicht. Entreekosten vrijdag vijf euro en zaterdag tien euro. Kaarten zijn te koop aan de kassa.