Algemeen

Stichting Sirius Haarle spekt kas dankzij VriendenLoterij

Fotobijschrift: De scouts uit Haarle kunnen binnenkort naar hun nieuwe onderkomen aan de N35.
Fotobijschrift: De scouts uit Haarle kunnen binnenkort naar hun nieuwe onderkomen aan de N35.

HAARLE/NIJVERDAL – Stichting Sirius Haarle, de overkoepelende organisatie van Scouting Albaldah Haarle en Gebruikshonden Sport Vereniging Sprengenberg, krijgt 2.552 euro bijgeschreven op de rekening dankzij de VriendenLoterij. Dankzij de achterban van deze loterij kwam er afgelopen jaar 2.552 euro extra binnen in de clubkas. Deze achterban steunt Stichting Sirius Haarle namelijk door specifiek voor deze vereniging mee te spelen met de VriendenLoterij. De helft van ieder lot waarmee zij meespelen, gaat direct naar de clubkas.

Het geld komt de stichting goed van pas. Op het verworven terrein, ingeklemd tussen de spoorlijn en de N35, nabij de verkeerslichten ter hoogte van Haarle, wordt hard gewerkt aan de realisatie van een scoutingterrein annex trainingsveld voor honden. De twee verenigingen werken daarbij innig samen, om zo voor beiden een aantrekkelijke accommodatie te realiseren. Inmiddels zijn er lichtmasten geplaatst, is het veld netjes ingezaaid en staat er een gebouw dat voor de scoutinggroep als blokhut fungeert en tevens door de Sprengenberg gebruikt wordt als kantine. Het gebouw behoeft nog enige aanpassing, waaronder een nieuwe, geïsoleerde 'schil', evenals wat schilderwerk en inpandige klussen. De verwachting is dat voor de zomervakantie het werk is afgerond, zodat Scouting Haarle haar activiteiten in het nieuwe seizoen op deze locatie kan starten. Momenteel zit de vereniging noodgedwongen – na sloop van het oude gebouw De Mölle in 2017 – in het BSO-pand in Haarle.

Behalve Stichting Sirius hebben ook vijf andere verenigingen in Nijverdal een mooie bijdrage gekregen. Dankzij hun achterban kwam er bij deze clubs 4.296 euro extra binnen in de clubkas. Hier mocht zwem- en poloclub Het Ravijn het hoogste bedrag op de rekening schrijven, namelijk 1.613 euro.