Algemeen

Stefan (groep 8 De Wingerd) over bezoek expo HKHN in De Smidse: "Ik vind dit het leukste wat we gedaan hebben"

NIJVERDAL – De Historische Kring Hellendoorn-Nijverdal stelt speciaal voor basisscholen uit de gemeente de tentoonstelling in De Smidse in de ochtenduren open. Afgelopen vrijdag was met twee leerkrachten groep 8 van De Wingerd op bezoek.

 

Wilma Paalman-Vloedgraven houdt een inleidend praatje en legt het doel van het bezoek en hoe de speurtochten werken uit. De kinderen luisteren geboeid en stellen vragen. “Op school hebben we het momenteel ook over de 19de eeuw dus dit project sluit mooi aan”, zeggen de leerkrachten Anne van der Weiden en Douwe Bakker. “Vandaar ook de vragen over kinderarbeid van de leerlingen.” Na de inleiding mogen de kids op pad door het gebouw om antwoorden te vinden op de vragenlijsten en te zoeken waar Ruby de rooie kater zich bevindt. Als dat gedaan is, mogen ze na de limonade gaan knutselen aan een helikopter waarvan de wieken draaien op zonnecellen. En gelukkig scheen de zon!

Basisscholen die belangstelling hebben voor een leerzame en leuke ochtend of meer informatie willen, kunnen zich melden via: nijverdaldesmidse@gmail.com.