Algemeen

Spot reeën op de Sprengenberg en duik in de wereld van de bij

Foto: Laurence Delderfield
Foto: Laurence Delderfield

HAARLE – Aankomend paasweekend zijn er twee activiteiten op De Sprengenberg bij Natuurmonumenten. Op zaterdagavond 20 april kun je met de boswachter op zoek naar reeën en op zondag 21 april is de imker van 14.00 uur tot 16.00 uur aan het werk in de bijenstal. 

 ’s Avonds is de natuur in rust. Of toch niet? Dieren die zich overdag niet vertonen, laten zich juist later op de dag horen of zien. Zo is de kans op een ontmoeting met een groepje reeën in de avond groter dan overdag. Zaterdag 20 april kun je samen met de boswachter het natuurgebied in, om van 19.00 tot 21.00 uur reeën op de Sprengenberg te spotten. Er kan een beperkt aantal deelnemers mee. Boek daarom gauw via www.natuurmonumenten.nl/agenda. De kosten bedragen zeven euro voor leden van Natuurmonumenten (niet-leden tien euro) en kinderen vanaf negen jaar betalen slechts vijf euro (niet-leden acht euro).

Op Eerste Paasdag, zondag 21 april, kan er een bezoek worden gebracht aan de bijenstal. De imker is dan aanwezig om uitleg te geven hoe een bij honing maakt en waarom bijen zo belangrijk zijn voor de natuur. Ook komt het actuele vraagstuk aan bod: wat betekent het voor de natuur en voor de bijen dat er steeds minder bloemen zijn. De imker is van 14.00 uur tot 16.00 uur aanwezig. Er kan ook honing geproefd worden en je kunt voor een kleine bedrag een zaadbommetje maken, die thuis de tuin weer in bloei kan zetten. Vooraf aanmelden is niet nodig. De bijenstal is te vinden op de Sprengenberg in Haarle. Meer info is ook verkrijgbaar bij de informatieschuur op Erve De Pas aan de Molenweg in Haarle. Dit is ook het vertrekpunt van de avondexcursie.