Algemeen

Speciaalbierfestival in De Lantaarn

HELLENDOORN – Jessica Brouwer houdt op zondag 31 maart opnieuw het speciaalbierfestival ‘Proeven met een Brouwer’ in De Lantaarn in Hellendoorn. Deze keer staan er niet alleen Overijsselse, maar ook Gelderse brouwerijen. En ‘De Wijnmakers’ zijn aanwezig, met wijnen van wijngaard ‘Bi’j de Regge’ in Wierden.

Er komen zes brouwerijen, die allemaal verschillende bieren in hun assortiment hebben. Je kunt gerstenat proeven van Black Baron Beer & Spirits (Nijverdal), de Mop van Dalfsen, Hettinga bier (Zwolle), Bierbrouwerij Borne, Leroy Brown Brewery (Arnhem) en Wentersch bier (Winterswijk). Met akoestische dialectrock verzorgt Half Gas de muzikale omlijsting en bij Berend’s Bar zijn lekkere hapjes verkrijgbaar. Het festival vindt plaats van 14.00 tot 20.00 uur en de entree is gratis.

Het eerste speciaalbierfestival afgelopen najaar was een groot succes, aldus Jessica Brouwer: “Het was een warme zondagmiddag en voor velen een reden om te genieten van een biertje in de zon. Binnen in De Lantaarn waren zes brouwerijen uit de regio aanwezig met hun eigen gebrouwen bieren. Bert Jansen verzorgde de muziek op de achtergrond en buiten op het terras verkocht Berend’s Bar spareribs.”

Voor meer informatie, zie de Facebookpagina ‘Leven in de Brouwerij’