Algemeen

Spannende wedstrijden voor waterpoloërs van Het Ravijn

NIJVERDAL – De waterpolodames van Het Ravijn zijn na een trainingskamp bij de club CN Mataro in Spanje, vorige week dinsdag weer teruggekeerd in Nijverdal en zijn gisteren, donderdagavond 2 mei, aan de halve finale van de strijd om het landskampioenschap in een 'best of three'-serie in de Eredevisie waterpolo begonnen. Bij het ter perse gaan van deze krant was de uitslag nog niet bekend van deze strijd tegen regerend landskampioen Polar Bears.

Vandaag, vrijdagavond 3 mei, volgt om 20.00 uur de thuiswedstrijd in Het Ravijn. Een eventuele derde wedstrijd staat gepland op bevrijdingsdag, zondagmiddag 5 mei, om 17.00 uur, opnieuw in zwembad De Peppel in Ede. Deze wedstrijd wordt alleen gespeeld bij een gelijke stand, dus als de dames een wedstrijd hebben gewonnen en een hebben verloren.

De waterpolo heren van het Ravijn moeten nog een week wachten voor zij aan de play-offs kunnen beginnen. Deze kwartfinale om het landskampioenschap spelen ze dan tegen regerend landskampioen AZC uit Alphen aan den Rijn. De Ravijnheren beginnen vrijdagavond 10 mei met een uitwedstrijd in zwembad De Thermen in Alphen. Zaterdagavond 11 mei volgt de thuiswedstrijd in Het Ravijn. Een eventuele derde wedstrijd wordt indien nodig gespeeld op zondag 12 mei, opnieuw weer in Alphen aan den Rijn. Het tijdstip waarop alle drie de wedstrijden gaan beginnen is 19.00 uur.