Algemeen

Schoonheidssalon Ankie Stevens: “Huidanalyse werkt preventief”

NIJVERDAL – Ankie Stevens runt al ruim 25 jaar een schoonheidssalon aan de Vroegeling 11 in Nijverdal. In haar salon aan huis geeft ze vooral gezichtsbehandelingen, maar ook de huidanalyse is populair, stelt ze: “Aan de hand van een vragenlijst en een scan apparaat leer ik de huid beter kennen en kunnen we deze ook optimaal behandelen. Zo werken we samen aan een mooie en een gezonde huid.”

“Veel mensen vragen zich af of ze de juiste huidverzorgingsproducten gebruiken. Want van buitenaf zie je niet goed wat jouw gezicht precies nodig heeft. Pas na een goede analyse kun je de juiste verzorging kiezen”, vertelt Ankie. Bij de huidscan vullen klanten een vragenlijst in, die Ankie met ze bespreekt. “Vervolgens bekijken we met een scan de diepere lagen van de huid. Daardoor kan ik de conditie van het bindweefsel, de verhoorning, de doorbloeding van de huid en het vocht en vetgehalte analyseren. Daarvan krijgen mensen een verslag.”

De scan is zeker niet uitsluitend voor mensen met huidproblemen, maar heeft vooral ook preventief nut. “Zonneschade, pigmentatie en verslapping van de huid zijn al te ontdekken voor ze met het blote oog zichtbaar zijn. Op dat moment is de conditie van de huid nog te beïnvloeden”, weet Ankie. Ze is dan ook erg lovend over deze relatief nieuwe behandeling. De huidscan kost dertig euro, maar is gratis voor klanten die bij haar huidadvies opvolgen en regelmatig komen voor controles.

Ankie werkt met kwaliteitsmerken in huidverzorging, waaronder Medex en Artistry. “Dat zijn ‘schone merken’, dus niet op dieren getest en zonder toevoegingen als parabenen en kleur- en geurstoffen. Mensen willen dat ook steeds vaker en vinden dat belangrijk”, vertelt ze. Toch zijn de prijzen betaalbaar, met dag- en nachtcrèmes vanaf dertig euro.

 

Persoonlijke aandacht

Als gediplomeerd schoonheidsspecialiste heeft Ankie sinds 1993 een trouwe klantenkring opgebouwd. Haar clientèle bestaat voornamelijk uit vrouwen en slechts een handjevol mannen. “Die komen alleen als ze huidproblemen hebben”, zegt ze lachend. Ankie geeft vooral gezichtsbehandelingen, maar ook voor bruidsmake-up, hand- en nagelverzorging en een zonnebankkuur kunnen mensen op afspraak bij haar terecht.

Daarbij krijgt iedereen persoonlijke aandacht, vooral in deze hectische tijd is het belangrijk om tijd voor jezelf te nemen. Juist die contacten met mensen maken het werk voor Ankie zo leuk. “Ik krijg daar energie van.” Bovendien is geen dag in de salon hetzelfde. “Dat maakt dat ik nog steeds vind dat ik destijds een fantastische keuze heb gemaakt.”

Door middel van haar behandelingen wil de gedreven onderneemster haar klanten het belang laten inzien van een goede huidverzorging. “De vrouw die een half uurtje per dag aan huidverzorging besteedt en geregeld naar de schoonheidsspecialiste gaat en adviezen opvolgt, onderscheidt zich al na het 35e levensjaar van andere vrouwen en elk jaar wordt dat verschil groter”, stelt ze.

Wil je meer weten over de schoonheidssalon Ankie Stevens, zie www.ankie-stevens.nl of bel 0548 – 618 099.