Algemeen

Renata Delicatessen & Zo Nijverdal “Gewoon gelukkig aan 't Keizerserf”

NIJVERDAL – Renata Delicatessen & Zo is onlangs verhuisd naar het Keizerserf 5 in Nijverdal. “Ik voel me hier gewoon heel gelukkig”, zegt Renata Edelijn lachend. “Echt een fijne plek. Meer 'doorloop' dan aan de Willem Alexanderstraat. Gezellig contact met de omliggende ondernemers. Relaxter.”

Ja, Renata voelt zich helemaal op haar plek. Ze heeft een mooi terras voor de winkel maar ook binnen in de gezellig ingerichte zaak – haar dochters hebben mede het interieur bepaald – kun je op je gemak een kopje koffie of thee met iets lekkers erbij drinken. Of een tosti of een kop soep nuttigen, om maar iets te noemen. Dat lekkers maakt Renata voornamelijk zelf: taart en heerlijk belegde broodjes. Eerlijke producten en mooie kwaliteit, dat is het credo. “Iedereen ziet ons als een kaaswinkel en natuurlijk hebben we heel veel kaas te koop. We hebben groot vast assortiment, met binnen- en buitenlandse kazen en regelmatig weer iets nieuws. Maar we hebben ook andere dingen.” Ze noemt als voorbeeld soep, smoothies, koffie, thee, chocolade truffels en bonbons. En dan natuurlijk ook nog olijven en noten. Smakelijke kwaliteitsproducten waar ze een vaste klantenkring voor heeft opgebouwd. Kortom ook voor een leuk, lekker cadeautje kun je bij Renata Delicatessen & Zo prima slagen. Tegen Pasen wordt het aanbod aan lekkere chocolade nog ruimer en “We gaan het ook heel mooi verpakken.”

Je kunt merken dat Renata met hart en ziel met haar winkel bezig. Ze vindt het fijn om eigen baas te zijn. Vol enthousiasme noemt ze haar tapas planken en de high tea. “Het is fijn dat de Grotestraat nu zo mooi is geworden, een aanwinst voor het dorp. En ik zit met mijn zaak echt vlakbij”, vertelt ze opgetogen. “Ik merk nu al dat dit een goede stap is geweest.”

Op woensdag 17 april om 19.30 uur wordt er voor het eerst een Tea Tasting bij Renata Delicatessen & Zo gehouden. Een reis door de wereld van thee. “Er komt een thee specialist die van alles vertelt over zwarte, groene en witte thee uit verschillende landen en van verschillende plantages. Ook over het bewerken en bewaren van thee geeft hij informatie. Dit onder het genot van een proeverij met lekkers.” En Renata heeft nog wel meer nieuwe plannen; op beurzen speurt ze rond naar nieuwe trends en ideeën.

Voor de Tea Tasting kunnen belangstellenden zich opgeven in de winkel, op Facebook of telefonisch via 0548 – 75 03 26.