Algemeen

Reggesteyn: feestelijk tintje diploma-uitreiking

NIJVERDAL – Maandag 29, dinsdag 30 juni en woensdag 1 juli ontvingen de geslaagde leerlingen van Reggesteyn aan de Noetselerbergweg hun felbegeerde diploma.

Eddy Held, unitleider van klas 3 tot en met 5 havo, en nauw betrokken bij de diploma-uitreiking, vertelt hoe deze bijzondere gebeurtenis dit jaar in verband met de coronamaatregelen vorm heeft gekregen. “We maakten het extra feestelijk met een ballonnenboog voor de school en imposante banners in de kleuren van Reggesteyn. Bij de ontvangst verwelkomden we de gediplomeerden met een glaasje alcoholvrije bubbels. En er was muziek.”

Maandag 29 juni vanaf 18.30 uur waren de leerlingen van het vwo aan de beurt om hun diploma op te halen. Die zijn allemaal geslaagd. Op dinsdag en woensdag op het zelfde tijdstip werden de havo leerlingen op dezelfde wijze in het zonnetje gezet. En ook bij de havisten is de slagingsscore honderd procent! Een prachtig resultaat voor Reggesteyn.

De leerlingen gingen in groepjes van zes met twee gasten per persoon en hun mentoren naar de dubbele lokalen in het gebouw. Held: “Dat past net. In een halfuur sprak hun mentor alle zes toe en werd een filmpje vertoond.” In het fimpje legde Eddy Held er de nadruk op dat de leerlingen gewoon een volwaardig diploma (en geen coronadiploma) behaald hebben. Dat ze dan wel geen examen in de gymzaal hebben moeten maken, maar wel al hun toetsen goed moesten maken. En dat het voor hen, net als voor de docenten, heel erg wennen was toen vrij plotseling alle lessen online gegeven moesten worden. Dat was voor iedereen best vermoeiend. Sommige leerlingen hebben aangegeven dat ze het examen echt gemist hebben; anderen vonden het wel fijn op deze manier hun schoolperiode af te sluiten.

“Het grote examenfeest en de gein van de laatste schooldag is hun door de corona ook al door de neus geboord. Echt wel jammer”, merkt Held op. Verder heeft hij speciale waardering voor twee leerlingen die uit het speciaal onderwijs zonder problemen meedraaiden in het regulier onderwijs en zonder vertraging hun diploma gehaald hebben.
Veel leerlingen van dit examenjaar stromen door naar het HBO. Sommigen voelen meer voor een tussenjaar.