Algemeen

Prachtige openingswedstrijd
nieuwe seizoen Lochsprinters

NIJVERDAL – Voor de Lochsprinters is zaterdag 30 maart het nieuwe seizoen gestart. Onder prachtige weersomstandigheden werd de aftrap gegeven voor het BMX-seizoen 2019 NFF. Al tijdens de training werd duidelijk dat het er deze dag weer fel aan toe zou gaan. De eerste valpartijen waren al snel een feit en de aanwezige EHBO heeft dan ook de eerste pleisters al weer geplakt. Voordat om 11.00 uur de officiële wedstrijd van start ging, mochten alle aanwezige Lochsprinters nog even poseren voor de clubfoto in hun spiksplinternieuwe tenue.

De eerste manches van de wedstrijd verliepen vlot. De allerkleinsten mochten als eerste van start gaan. En daarna was het de beurt aan de allergrootsten (cruisers). Voor beide klasses weer even aftasten hoe de kansen liggen, hoe de tegenstanders het doen en vooral hoe ze zelf na de winterstop weer kunnen knallen!

Bij de jongens 9 verloor mees Stolwijk helaas de macht over het stuur en kon hij niet verder fietsen omdat zijn ketting eraf lag. Hij kon de tweede en derde mache wel weer aan de start verschijnen en meestrijden.

Bij de jongens 13 was Tim van Silfhout bij een valpartij betrokken; voor hem was dit ook gelijk de laatste race van deze dag.

Een klasse hoger, bij de jongens 14, vloog Wouter van Os bijna uit de kombocht. Gelukkig niet ten nadele van de punten, want hij mocht gewoon finale fietsen. Het was mooi om te zien dat er ook veel meiden aan de start stonden. Voor alle categorieën kwamen er enkele Lochsprinters uit en de dames deden goede zaken deze dag.

Er werden acht halve finales verreden. Helaas schoot Senn de Jonge van zijn trapper, terwijl hij mooi op koers lag om bij de eerste vier te eindigen. Met een uiteindelijke vijfde plek ging hij net niet mee naar de finale. Er mochten van de 63 deelnemende Lochsprinters er maar liefst 46 mee naar de laatste finaleronde. Door het nieuwe speedway systeem (waarbij er elke manche weer een nieuwe indeling wordt gemaakt per klasse) gaf dit soms een verrassende uitslag. Het leverde de Lochsprinters deze zaterdag in ieder geval 27 podiumplaatsen op!

 

Dave van Gemert (cruisers) 2

Scott Kruiskamp (j/m 4-5) 2

Linne Alberink (j/m/4-5) 3

Nils Blikman (j6) 2

Owen jansenofLorkeers (j6) 3

Rory Winkel (j7) 2 Sep Wilms(j7) 3

Jasper Kogelman (j8) 1

Lasse Alberink (j8) 3

Jaïr Tomasoa (j9) 1

Lars jansenofLorkeers (j10) 3

Dean KleenScholten (j11) 1

Liam JansenofLorkeers (j12) 2

Niek Borkent (j13) 3

Emiel Ravenshorst (j14) 1

Sem van Heun (j14) 2

Renzo Sasbrink (j15-16) 1

Tom van Heun (j17+) 1

Isa Baan (m6-7) 1

Maud Baan (m8-9) 1

Julie KleenScholten (m8-9) 3

Laura Gottemaker (m10-11) 1

Lisa van Silfhout (m10-11) 2

Kenzi Sasbrink (m10-11) 3

Marcella Mensen (m12-13) 2

Danique Dijkman (m14+) 1

Simone Hissink (m14+) 3