Algemeen

Petje af voor prestatie Gagelspöllers

NIJVERDAL – Drie maal voerden de Gagelspöllers onder regie van Sanne Kamst in het afgelopen weekend het muzikale theaterstuk Nooit Vergeten... op. En drie maal konden ze rekenen op grote publieke belangstelling, ondanks het mooie weer en moederdag. Het talrijke publiek was bijzonder enthousiast over de voorstelling.

Kamst had in het zelf geschreven stuk de belangrijke waargebeurde historische feiten uit WOII in Nijverdal verweven in een verhaal over het leven van gewone inwoners van het dorp. Ondanks de zwaarte van het onderwerp zat er ook de nodige humor in de voorstelling. De Nijverdalse vriendenclub wordt langzaam aan steeds verder de wrede oorlog in getrokken. Zij krijgen te maken met universele vragen; wat doe ik in deze situatie? En natuurlijk reageren de verschillende karakters op een andere manier. De een heftig en direct, de ander houdt zich meer afzijdig...

De nadruk ligt op twee gebeurtenissen in het dorp; de deportatie van de Joden uit kamp Twilhaar en het bombardement op Nijverdal. Tussendoor speelt de liefde tussen de hoofdpersonen als rode draad een verbindende factor. Er gebeuren nare dingen, maar op het eind komt de bevrijding en komt alles toch weer een beetje goed.Alle lof voor spelers en crew. “Echt indrukwekkend wat zij gebracht hebben”, vertelt een toeschouwer na afloop.