Algemeen

Pascal zorgde voor spectaculaire verrassing voor zijn broer Maurice

Op de foto staat Pascal uiterst links, helemaal rechts vader Jos, daarnaast Maurice met zijn vriendin en dan zus Marleen met haar kindje.
Op de foto staat Pascal uiterst links, helemaal rechts vader Jos, daarnaast Maurice met zijn vriendin en dan zus Marleen met haar kindje.

HAARLE - Pascal Boksebeld heeft een grote wens van zijn broer in vervulling laten gaan. De beide broers Boksebeld wonen in Haarle. Maurice woont nog thuis en Pascal woont zelfstandig met begeleiding van de Parabool. Het gezin Boksebeld vader Jos, moeder Rita, dochter Marleen, en de zoons Maurice, Pascal en Juriaan vormt een hechte en liefdevolle familie.

Woensdagavond 15 januari om 20.30 uur wordt op SBS6 de tweede aflevering van Down met Johnny uitgezonden. In dit programma laat John de Mol droomwensen van mensen met het syndroom van Down in vervulling gaan. En vliegen in een straaljager als piloot was altijd de grote wens van Maurice. Maar omdat hij epilepsie heeft gekregen, is die droom in duigen gevallen. “Ik heb nog wel een jaar stage gelopen bij de KLM als vliegtuigonderhoudstechnicus”, vertelt hij. Daarna deed hij technische bedrijfskunde. Pascal vond het heel erg vervelend voor zijn broer dat hij geen piloot kon worden. “Maurice doet echt alles voor mij”, zegt hij. “Trouwens de anderen ook.” Hij wilde graag iets terug doen voor Maurice en omdat hij altijd naar Down met Johnny kijkt, besloot hij geholpen door zijn zus, een poging te wagen om Maurice zijn droom een beetje waar te maken en hem in een straaljager te laten vliegen. Maurice wist dat niet, zijn ouders wisten het wel. Maar niemand verwachtte echt dat deze bijzondere wens in vervulling zou gaan... Totdat er contact opgenomen werd door SBS6. Jos en Rita werden ingelicht en John de Mol kwam bij Pascal thuis.

Op een zondagmiddag verleden jaar in de zomer kreeg Maurice een telefoontje of hij direct naar Soesterberg naar het Nationaal Militiar Luchtvaartmuseum wilde komen. “Ik dacht 'ojee, wat nu'”, lacht Maurice die eigenlijk liever een beetje aan de zijlijn wil blijven. Bij binnenkomst zag hij de cameraploeg en snapte hij wel wat er aan de hand was. Ook de hele familie behalve zijn moeder was daarbij. En allemaal vinden ze dat het er zo leuk en ontspannen aan toe gaat tijdens de opnames. “Ook later organiseert SBS6 nog een reünie en persdag”, zegt Jos. Ze kregen een rondleiding door het museum. En Maurice kreeg te horen dat hij een keer mee mocht vliegen in een straaljager. “Nee, geen F16”, legt hij uit. “De G-krachten op je lichaam zouden dan te groot zijn.” In Duitsland vanaf de basis in Paderborn heeft Maurice een vlucht van een halfuur gemaakt. En ook heeft hij zelf even mogen sturen en een rol van 20 graden gemaakt. Hij herinnert het zich met een grote glimlach op z'n gezicht. “Het was echt geweldig. Heel bijzonder.” En Pascal vertelt glunderend dat de piloot hem beloofd heeft dat hij ook een keer mee mag vliegen.

Woensdagavond is het feest: dan wordt de opname op SBS6 uitgezonden. De hele familie gaat dan naar het huis van Pascal. “Lekker gezellig bij mij op de bank met chips en een biertje naar de tv kijken”, besluit Pascal.

Wie de uitzending niet kan zien, kan altijd op uitzending gemist kijken hoe het Pascal en Maurice verging tijdens de opnamen en de vlucht. Op de foto staat Pascal uiterst links, helemaal rechts vader Jos, daarnaast Maurice met zijn vriendin en dan zus Marleen met haar kindje.