Algemeen

Palmpasenoptocht in Hellendoorn: honderden deelnemers en kijkers

HELLENDOORN – Stichting Oald Heldern De Noaberschop organiseert op zondag 14 april de Palmpasenoptocht in het centrum van Hellendoorn. Deze – naar zeggen – grootste Palmpasenoptocht van Nederland biedt ieder jaar weer een prachtig, kleurrijk schouwspel. Duizenden bezoekers komen van heinde en verre om de palmpasenrondgang te bekijken.

De optocht wordt begeleid met dans en muziek van de Hellendoornse Boerendansers en de Eschländer Kapel. Ook de Cottonville Bigband levert een bijdrage. Tijdens de tocht rijdt een paard- en kleedwagen met een accordeonspeler mee en Klepperderk gaat de stoet voor. Verder zijn er extra grote palmpasens, vervaardigd door wijkverenigingen en de Folkloristische Dansgroep.

De route start om 12.30 uur op de Schapenmarkt en gaat via de Dorpsstraat richting In de Tonne, Bibenstraat, Koestraat, Dorpsstraat tot het eindpunt dat wederom op de Schapenmarkt is. Daar krijgen de deelnemende kinderen een sinaasappel. Na afloop van de rondgang zijn er optredens van de Folkloristische Dansgroep en de Eschländer Kapel op de Schapenmarkt.