Algemeen

Oldtimers stelen de show in centrum bij oldtimermeeting ASVH op koopzondag

NIJVERDAL – Zonder twijfel zullen de liefhebbers hun ogen uitkijken tijdens de Oldtimermeeting op zondag 15 mei van 12.00 tot 17.00 uur. Maar niet alleen zij, want oude auto's wekken het 'oh-jagevoel' en nostalgie naar vroeger op. Bij jong, ouder en oud. Bovendien is het een extra koopzondag. Er is muziek, staan foodtrucks en zijn er tal van attracties in het centrum.

“Het is allemaal begonnen in 2013 toen wij met een handje vol oldtimerliefhebbers bij elkaar stonden in het centrum van Hellendoorn”, vertelt Bertus Hengstman van de commissie Klassiekers binnen de Auto Sport Vereniging Hellendoorn. “De laatste keer was in 2019. Toen hadden we ongeveer vierhonderd voertuigen en bijna 15.000 bezoekers in het centrum van Nijverdal. Daarna kon het niet meer door corona.”

De meeting wordt georganiseerd samen met Op Naar Nijverdal. Voor de vier leden van Klassiekers commissie is het evenement veel te groot geworden. Ook krijgen ze hulp van de official club van de Hellendoorn Rally van Tonny Hoppen die met zijn team regelt dat de klassiekers en trucks verdeeld worden over het centrum.

“Alle voertuigen worden verzameld en gecontroleerd op het Nijveldserf achter de Hema. We hebben nu bijna driehonderd auto’s en acht trucks en een dertigtal brommers, maar deze week zal het aantal best nog wel oplopen”, weet Hengstman uit ervaring. ''Elk jaar proberen we een passend thema te bedenken voor onze meeting, dat is nu 40 jaar Hellendoorn Rally. We hebben VIP’s uitgenodigd uit het heden en verleden van de Hellendoorn Rally. Er komen verschillende rally auto’s naar de meeting, die een plek krijgen op het Dunantplein. Jammer genoeg is rallyrijder Erik Wevers uit Markelo zelf niet aanwezig maar hij heeft ons toegezegd dat er een rallykanon naar onze meeting komt, evenals een ex-Dakar auto. De oudste auto die komt is een Citroën Rosalie uit 1932, die komt waarschijnlijk gewoon over de weg aangereden uit Vorden.”

Ook komt er een delegatie van de Nederlandse DAF club deze Dafjes zijn te bewonderen op het plein aan de Meyboomstraat, naast cafetaria De Meyboom.

Inschrijven voor het evenement kan via het e-mailadres klassiekers@asvh.nl.