Algemeen

Nieuw parcours voor Auto Aaltink CityRun Nijverdal

NIJVERDAL - De Auto Aaltink CityRun Nijverdal beleeft zondag 25 september 2022 haar vijfde editie. Een topdag vol gezelligheid in de dorpskern van Nijverdal. Het evenement is inmiddels een begrip in de omgeving, maar soms is er tijd voor vernieuwing. Dit jaar heeft het vernieuwde bestuur gekozen voor een nieuw en sneller parcours en nieuw tijdregistratiesysteem.

 

Het bestuur wil zeker niet breken met tradities en kernwaarden. De CityRun Nijverdal is en blijft een sportief evenement voor lokale en regionale helden. Ieder op zijn eigen niveau. Een getrainde hardloper die een toptijd gaat neerzetten, maar ook de hardloper die voor het eerst van zijn leven een 5 kilometer wedstrijd gaat lopen en deze euforie gaat ervaren. Na vier succesvolle edities wil men het evenement verder professionaliseren en nog beter op de kaart zetten. Het doel is dat iedereen de Cityrun jaarlijks als vaste waarde in zijn of haar agenda heeft staan. Een groot feest dat niet meer weg te denken is en waar men maandenlang naartoe leeft. Een onvergetelijke dag voor de hardlopers en het publiek.

Nieuw parcours

De Auto Aaltink CityRun Nijverdal is een hardloopwedstrijd over 3 afstanden; De KidsRun, 5 km en 10 km. Daarnaast is er dit jaar wederom een G-run, voor mindervalide deelnemers [zie elders in deze krant]. Het parcours voor 5 en 10 km is een ronde van 2,5 kilometer, deze ronde wordt de komende editie gedeeltelijk vernieuwd. De grootste verandering is dat het parcours nu een stuk sneller is geworden, voornamelijk omdat de ronde minder bochten en een betere ondergrond bevat.

Nieuw tijdsregistratiesysteem

Ook nieuw is het tijdregistratiesysteem. De chipjes op de loopschoenen worden vervangen door Transponders die achter op het startnummer zitten. Dit systeem is makkelijker, praktischer en bevat nagenoeg geen fouten in de tijdsmeting.

De start- en finishlocatie gaat terug naar waar het ooit begon: de Grotestraat. “De Cityrun heeft een mooie reputatie, er staat al zoveel moois. Geweldig dat wij dit verder mogen uitbouwen”, aldus het nieuwe bestuur.

Meedoen op 25 september?

De inschrijving is inmiddels van start gegaan via: www.cityrunnijverdal.nl. Dit mag je als echte hardloopliefhebber niet missen. “Iedereen voelt zich een winnaar als hij/zij over onze finishstreep komt.”