Algemeen

Minister Slob op bezoek bij
Hellendoornse basisscholen

HELLENDOORN – Onderwijsminister Arie Slob heeft afgelopen zaterdag een werkbezoek gebracht aan basisscholen de Es in Hellendoorn en De Schaapskooi in Nijverdal. Bij De Schaapskooi kreeg de minister informatie over de actieweek, waarbij leerlingen lieten zien welke creatieve projecten zij bedacht hebben om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Stichting Beat Batten en de Stichting Hartekind.

Op de Es liet Arie Slob zich informeren over het project tutoring en de ontwikkeling van het Groene Eiland. Hij werd er ontvangen door de directie, enkele teamleden en leerlingen van school. Daarnaast waren er ook een aantal buurtbewoners, mensen van Reggesteyn en stichting Ieder Kind Telt aanwezig. Uiteraard was er ook een flinke delegatie van de ChristenUnie, omdat deze politieke partij het bezoek geïnitieerd heeft.

Directeur Roel Roelofs presenteerde het project tutoring. In deze samenwerking tussen de Es, basisschool de Meander, Reggesteyn en hogeschool Windesheim zijn leerlingen van het voortgezet onderwijs als tutor aan het werk in de groepen. Hiermee ondersteunen ze leerkrachten bij het onderwijsproces, geven ze individuele hulp aan leerlingen en ontlasten ze leerkrachten. Daarnaast maken ze kennis met het vak van leerkracht en ervaren ze hoe het onderwijs op een basisschool vormgegeven wordt.

Bij de presentatie van adjunct Robbert Flim over het Groene Eiland werd met name het proces van totstandkoming van het Groene Eiland belicht: in nauwe samenwerking tussen de Es, buurtbewoners, de gemeente Hellendoorn, stichting Ieder Kind Telt en de provincie Overijssel. Het resulteerde in een groen park voor school en buurt waar iedereen kan spelen, leren en sporten. Zo zijn er diverse (groene) speelelementen, is een wandeling door het park meteen een Daily Mile en is het gebied duurzaam gemaakt.

Tijdens het zeer ontspannen werkbezoek heeft Arie Slob gesproken met teamleden, leerlingen en overige betrokkenen. Alle aanwezigen kijken terug op een zeer geslaagde ochtend, waarbij de minister zei graag nog eens een bezoek te willen brengen aan de Es. Hij gaf aan in de voorliggende week voldoende op zijn bordje te hebben gehad met de stakingen in het onderwijs en de perikelen op sommige (voortgezet onderwijs) scholen in het land. Een bezoek aan de Es laat zien hoe het ook kan en geeft hem weer energie om door te gaan, aldus Arie Slob.