Algemeen

Met NK Jeugdwielrennen weer prachtig evenement in Nijverdal

NIJVERDAL - Op zaterdag 11 juni houdt de Nijverdalse wielervereniging CC75 in samenwerking met Stichting Sportevenementen Hellendoorn - Nijverdal het Nederlands Kampioenschap Jeugdwielrennen. Met het NK Jeugdwielrennen haalt SSHN samen met CC75 opnieuw een aansprekend evenement naar de gemeente Hellendoorn.

Nadat in 2016 de veldrijders hun kampioenschap in Nijverdal verreden, is het nu de beurt aan de talenten van de toekomst. Tijdens het Nederlands Kampioenschap komen ruim zeshonderd renners en rensters aan de start in de verschillende jeugdcategorieën.

Al vroeg op de zaterdagmorgen bijten de meisjes van 8 jaar het spitst af op wat een lange wielerdag belooft te worden. Aan het begin van de avond, rond 18.30 uur, starten de jongens van 14 jaar voor de laatste wedstrijd van de dag. Om 20.00 uur wordt de dag afgesloten met het traditionele fotomoment, waarop alle kampioenen van het NK nogmaals in het zonnetje worden gezet.

De wedstrijden worden verreden op het uitdagende parcours in het Nijverdalse villapark.

Voor jeugdrenners en rensters is het Nederlands Kampioenschap het hoogtepunt van hun wielerseizoen. Zij nemen op uitnodiging van de Koninklijke Nederlandse Wielerunie deel aan het kampioenschap. Via een aantal selectiewedstrijden kunnen renners en rensters zich kwalificeren voor de wedstrijd, waarna de wielerbond begin juni de uitnodigingen verstuurd. Zo staan alleen de allerbeste jeugdrenners van dit moment aan de start in Nijverdal.

Voor de Stichting Sportevenementen Hellendoorn Nijverdal is het NK Jeugdwielrennen het zoveelste topsportevenement dat zij naar de gemeente Hellendoorn halen. Naast aansprekende wielerevenementen, zoals het NK Veldrijden in 2016, de Boels Ladies Tour in 2019 haalt de stichting jaarlijks andere evenementen naar Hellendoorn. In 2018 en 2019 organiseerde wielervereniging CC75 het districtskampioenschap wielrennen en met het Nederlands Kampioenschap Jeugdwielrennen voegt de vereniging een mooi evenement aan haar CV toe.

Al kort na de zomer van 2019 is de sportcommissie van CC75 begonnen met de organisatie van het Nederlands Kampioenschap. Door de vele beperkingen rondom corona moest de vereniging het kampioenschap in 2020 annuleren. Op zaterdag 11 juni gaan ruim zeventig vrijwilligers voor de herkansing met als belangrijkste doel alle deelnemers een onvergetelijke dag te bezorgen.