Algemeen

Marry Kroeskop: ‘Ik kan fluitend op de fiets naar mijn werk’

Lof voor vaccinatielocatie in Nijverdal

NIJVERDAL – Halverwege mei werd vaccinatielocatie ‘Hof van Nijverdal’ geopend. Marry Kroeskop merkt dat veel mensen graag naar de priklocatie komen om een vaccin te halen. “We krijgen heel erg veel waardering van de mensen die een vaccin krijgen!”, steekt Marry van wal.

De afgelopen maanden vaccineerde Marry in Enschede en Almelo, maar sinds afgelopen maand helpt ze in Nijverdal. “Ik vond het op beide locaties heel erg leuk werken, maar Nijverdal is veel praktischer. Op deze manier bespaar ik reiskosten en ik kan fluitend op de fiets naar mijn werk”, lacht de Nijverdalse.

Ervaring in de zorg
Marry werkte 44 jaar in het ziekenhuis en is écht een ‘zorgmens’. “Door fysieke klachten kon ik mijn werk als gespecialiseerd verpleegkundige op verloskunde in het ziekenhuis niet meer uitvoeren, dus toen zat ik ineens werkloos thuis. Ik ben pas 61 jaar, dus ik moest nog wel solliciteren. Toen ik een functie als ‘prikker’ tegenkwam, dacht ik meteen: ‘dat lijkt me leuk!’. De aanleiding is niet leuk, maar wat is er nou mooier dan mensen helpen in deze coronapandemie.” 

Positief daglicht
Marry heeft niets anders dan lof voor iedereen die het vaccineren in goede banen leidt. “Ik heb daar echt heel veel respect voor. Er is vaak kritiek op GGD Twente, maar ik vind dat ze het juist heel goed aanpakken. En ook uitzendbureau Start People pakt het geweldig aan. Zij zorgen telkens dat er weer prikkers zijn en laten het vaccinatieprogramma succesvol verlopen. Ik vind dat ze weleens in een positief daglicht gezet mogen worden. In korte tijd zijn er zes volwaardige vaccinatielocaties opgezet. En het zijn niet alleen prikkers die er rondlopen! Er komt veel meer bij kijken dan dat de mensen denken.”

De Nijverdalse is ook heel erg blij met de reacties van de gevaccineerde mensen. “Iedereen is hartstikke blij als ze het vaccin hebben gekregen. Ze vinden dat het allemaal goed en snel is geregeld en zijn blij dat het kan. Ik ben heel erg trots op het vaccinatieteam en ook op de coördinatoren van de GGD. Daarom heb ik ook een appje gestuurd dat ze heel goed bezig zijn en dat ze een schouderklopje verdienen. Samen krijgen we corona onder!”, aldus Marry.