Algemeen

Loempia-actie's van Bunga Tandjung slaan aan en worden groot succes

NIJVERDAL – Ook bij de Molukse Stichting Bunga Tandjung aan de Molukkenstraat kwamen door Covid-19 alle activiteiten in maart stil te liggen en dat nog wel in het jaar van het 45-jarig bestaan. Maar nu komen de activiteiten weer op gang.

September is bestempeld tot loepiamaand. Elke vrijdag worden er heerlijke loempia's gebakken van 12.00 tot 15.00 uur. Drie dames zijn druk bezig met bakken in de keuken van de stichting. Daarna kunnen de bestelde loempia's worden opgehaald van 15.00 tot 17.00 uur.
“We zijn voorzichtig begonnen. Op de eerste vrijdag (4 september) met een aantal van tweehonderd loempia's. Die zijn allemaal verkocht. Voor volgende week doen we er driehonderd”, vertelt de voorzitter van de Stichting Bunga Tandjung, Wim Latupeirissa. “Maar ook die zijn al allemaal besteld!”

Het is echt heel belangrijk dat mensen de loempia's bestellen in verband met de voorbereidingen. “Er kwamen liefhebbers zonder eerst te bestellen naar Bunga Tandjung en die moesten we helaas teleurstellen. Ze staan nu op de lijst voor de volgende keer.”
Wie een keer lekker en makkelijk wil eten kan loempia's (2,- euro per stuk) bestellen via bungatandjung32@gmail.com.
Er is wel degelijk verschil in smaak; Molukse loempia's zijn anders gekruid dan Chinese of Vietnamese. En aan twee loempia's heb je een behoorlijke maaltijd.

Vegetarisch
Ook aan vegetariërs wordt gedacht; vega-loempia's zijn eveneens te bestellen. Betalen kan op rekeningnummer NL 53 RABO 0120912414 van de Stichting Bunga Tandjung en het aantal loempia's vermelden. “Betalingen per bank zijn gemakkelijk voor de administratie maar er kan ook contant afgerekend worden.” Nieuwe bestellingen kunnen opgegeven worden voor vrijdag 18 en 25 september.

“De loempia-actie is op touw gezet om de kosten voor de vaste lasten van het centrum te dekken. De afgelopen tijd kon het gebouw niet verhuurd worden voor feesten, vergaderingen of andere bijeenkomsten. En nu het weer wel mag, ligt de capaciteit veel lager. Eerder was er plaats voor honderd tot 125 mensen in de grote zaal. Nu mogen er nog maximaal 45 in”, legt de voorzitter uit. “We hebben 6.000,- euro vaste lasten voor het gebouw. We moeten dus creatieve initiatieven bedenken om onze financiën te spekken. We denken onder meer ook aan rijsttafels als de loempia-actie afgelopen is.”

Vrijwilligers en donateurs gezocht

De stichting is op zoek naar vrijwilligers, die hun kennis en expertise (éénmalig of vaker) in willen zetten om mee te denken hoe een structurele inkomstenbron mogelijk is, creatieve ideeën hebben om acties hiervoor te bedenken, zich in willen zetten voor de concrete acties en activiteiten, ICT-kennis en sociale media kennis hebben om de stichting hierin te adviseren.
Ook heeft Stichting Bunga Tandjung (SBT) een oproep gedaan voor donateurs, die bereid zijn de stichting éénmalig, maandelijks of jaarlijks financieel te ondersteunen. Elke bijdrage is welkom en hard nodig. De donatie kan overgemaakt worden op rekeningnummer: NL53 RABO 0120 9124 14 ten name van stichting Bunga Tandjung en onder vermelding: Ik steun SBT.
Verheugd kan Latupeirissa melden dat er al mensen zijn die aan deze oproep gehoor hebben gegeven.
Voor meer informatie: mail naar bungatandjung32@gmail.com

Uw reactie