Algemeen

Leuke verrassing voor alle jonge mantelzorgers!

HELLENDOORN - In de eerste week van juni is de jaarlijkse Week van de Jonge Mantelzorger. Dit jaar loopt alles echter anders.
Daarom heeft Evenmens een leuke actie bedacht. Samen met de gemeente Hellendoorn werden 120 jonge mantelzorgers in het zonnetje gezet. Vrijwilligers hebben in de week van 1 tot en met 7 juni bij alle jonge mantelzorgers die geregistreerd staan bij Evenmens een goodiebag gebracht.

Wethouder Jelle Beintema van de Gemeente Hellendoorn bracht een bezoekje aan Thijmen en Mirthe Broekmate. Zij zijn jonge mantelzorger voor hun vader. Thijmen en Mirthe waren blij verrast met dit bezoek en vonden de verrassing erg leuk! De tassen werden mede mogelijk gemaakt door de Heutink Foundation, Bonvanie, The Post in het kader van de #flowerboostchallenge en stichting Vang je Droom.

Jonge mantelzorgers
Jonge mantelzorgers zijn kinderen en jongeren tot 25 jaar die opgroeien met zorg. Bijvoorbeeld een broer of zus met een chronische ziekte of beperking, een vader of moeder met een psychische ziekte of ernstige verslaving, of een opa of oma die intensieve zorg nodig heeft en in de directe omgeving van het gezin woont. De jongeren en kinderen hebben vaak taken en zorgen die niet passen bij hun leeftijd. Ze maken zich zorgen over de ziekte en het verloop, verrichten doorgaans meer dan hun leeftijdsgenoten huishoudelijke taken, zorgen voor een broertje of zusje, passen op het zieke familielid en bieden emotionele steun. Hiermee lopen de kinderen het risico op overbelasting of missen ze de zorg en aandacht die kinderen in hun groei en ontwikkeling nodig hebben.

Ben je of ken je ook een jonge mantelzorger? Neem dan gerust contact op met de consulent jonge mantelzorgers in de gemeente Hellendoorn, Lucia Wolters.

Evenmens kan jonge mantelzorgers in contact brengen met andere jonge mantelzorgers, jongeren kunnen hun verhaal kwijt of meedoen aan activiteiten. Ook wordt meegedacht over hoe de zorg wat minder zwaar voor de jonge mantelzorger kan worden. “We helpen je zoeken naar de hulp waar jij behoefte aan hebt”, aldus de medewerkers van Evenmens.
Meer informatie: telefoon 0548 638 830, email: info@evenmens.nl, https://evenmens.nl/jonge-mantelzorgers.