Algemeen

Laura Braakhuis geeft stokje door aan Mark Diekman

HELLENDOORN - Na 21 jaar stopt Laura Braakhuis als eigenaresse van Braakhuis Optiek aan de Dorpsstraat 24. Vol vertrouwen geeft ze vanaf 1 maart het stokje door aan Mark Diekman. “Ik heb het altijd heel fijn gevonden in m'n winkel. Hard gewerkt en veel mooie momenten meegemaakt”, begint Laura. “Het vertrouwen dat de klanten me gaven en het contact met de klanten is heel waardevol voor mij.” Ze zegt dat ze dat zeker zal gaan missen en nog een nieuwe invulling voor haar vrije tijd gaat zoeken. “Families die vroeger met hun kinderen hier kwamen voor een bril en die kinderen komen nu zelf met hun kinderen. Je groeit als het ware met families mee en bouwt een persoonlijke band met hen op.”

Voordat Laura Braakhuis in Hellendoorn haar optiekzaak begon, werkte ze in de operatiekamer van het ziekenhuis. “Ogen hadden altijd al mijn belangstelling en ik was blij dat ik eindelijk in het daglicht kon werken”, verklaart ze haar toenmalige overstap. Laura Braakhuis heeft steeds een busje voor de CliniClowns in de zaak gehad. “Er zat een aanzienlijk bedrag in en dat heb ik overgemaakt.”

Nieuwe eigenaar
Vanaf 1 maart is Mark Diekman de nieuwe eigenaar. Hij vindt het een mooie uitdaging om de optiek voort te zetten. Diekman is een bekende naam in de optiekwereld in de buurt. ”Ja”,beaamt hij, ” de hele familie zit in de brillen. Mijn opa had hier al een optiek, mijn vader was etaleur bij optiekzaken.” Mark werkte eerder bij een zelfstandige optiekzaak in Rijssen. “Ik zit intussen al twintig jaar in dit vak. Het geeft me veel voldoening en ik wil deze mooie dorpszaak graag voortzetten.” Hij hoorde van een vertegenwoordiger dat Laura wilde stoppen. Hij woont schuin tegenover de winkel en dat is een heel prettige bijkomstigheid. “Ik wist dat hij er was, maar kende hem niet”, zegt Laura lachend, “dat is nu wel goed gekomen.”

Mark wil de zaak voorlopig op de oude voet voortzetten: “Gewoon de kwaliteit waar Braakhuis Optiek voor bekend staat blijven bieden.” Het personeel, dus de bekende gezichten Trudy, Yvonne en Liesbeth blijven gewoon in dienst. En ook Gina met de hoortoestellen gaat op dezelfde manier door. Wél gaat Mark Diekman de naam veranderen; het wordt vanaf 1 maart MD Optiek met een nieuw logo, nieuwe huisstijl en nieuwe website. “Ik sta voor een laagdrempelige optiek met goede service. Kwaliteit is belangrijk. Net als Laura bied ik brillen aan in het middensegment, met uitschieters naar boven en beneden. Natuurlijk ga ik ook door met contactlenzen. En als openingsactie geef ik 10 procent korting.”