Algemeen

Juist nu kiezen voor een verantwoord fairtrade kerstpakket

NIJVERDAL – Nog even en het is weer zover... En wie vroeg beslist, heeft de grootste keuze. Juist in deze coronatijd denken mensen dieper en zijn ze bewuster met zichzelf, hun omgeving en de wereld bezig. Kiezen voor een fairtrade kerstpakket is laten zien dat je als bedrijf bezig bent met maatschappelijk ondernemen of als privépersoon verder kijkt dan je neus lang is en je teweerstelt tegen het onrecht in de wereld.

In de etalage van de wereldwinkel aan de Grotestraat 186 staan een aantal voorbeelden van een kerstpakket waar je niet alleen de ontvanger blij mee maakt. Ook de makers van de spullen in het pakket ergens ver weg in een ontwikkelingsland hebben baat bij deze aankoop. Zij kunnen hierdoor beter in hun levensonderhoud voorzien en bijvoorbeeld hun kinderen naar school laten gaan. Helaas wordt de bevolking in de ontwikkelingslanden extra hard getroffen door het coronavirus.

De vrijwilligers in de wereldwinkel hebben verschillende pakketten samengesteld. Natuurlijk zijn die ook leuk als zomaar- of verjaardagscadeautje. En ze worden door diezelfde vrijwilligers ook nog eens prachtig in cellofaan ingepakt en met mooie strikken versierd. Er is een flyer waar in verschillende pakketten zijn afgebeeld en besproken worden, gemaakt door Vlindertje Smit en André Möhlmann. In de etalage van het Duurzaamheidscentrum staan de pakketten uitgestald. Ze zijn daar niet te koop, maar wel in de wereldwinkel. Ook daar zijn de drie verschillende voorbeeldpakketten te bekijken. Er is een theepakket dat verschillende soorten thee, koekjes en chocolaatjes bevat. Het wellnesspakket bestaat uit producten van Green Soap. Met het tafelpakket kan de ontvanger direct een lekkere maaltijd breiden van bijzondere fairtradeproducten en die serveren in mooie schaaltjes. De samenstellers haasten zich te zeggen dat dit slechts een indicatie is en iedereen uiteraard vrij is om zelf een keuze te maken uit het grote productaanbod.

Behalve een assortiment food heeft de wereldwinkel ook wijn, kunst, kaarten, kalenders, shawls en speelgoed. Natuurlijk ook speciale op Kerst georiënteerde zaken als kaarsen en engeltjes.  En zelfs vrolijke en heel hippe wasbare (60 graden) mondkapjes gemaakt van drielaags katoen. Ze worden gemaakt bij Smateria in Cambodja. Mogelijkheden genoeg om uit te kiezen. En wie liever de ontvanger zelf laat kiezen, kan altijd nog een cadeaubon kopen. Ook die wordt mooi ingepakt!

Openingstijden wereldwinkel: dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur. Maandag gesloten. Meer info 0548-623783, of info@wereldwinkelnijverdal.nl of www.wereldwinkelnijverdal.nl