Algemeen

IJsjes, taart en drop bij viering vijf jaar De Huiskamer

NIJVERDAL – Zaterdag was het vijf jaar geleden dat De Huiskamer aan de Markt geopend werd. Dat werd op bescheiden wijze gevierd in de knusse ruimte met momenteel een expositie van kleurrijke schilderijen van Joop de Vries aan de wand.

De Huiskamer was in eerste instantie een idee van emerituspredikant Aafko de Vries. Hij wilde graag een laagdrempelige voorziening in het centrum van het dorp realiseren waar het gezellig was en iedereen zo kon binnenlopen voor een praatje of een kop koffie.
“In dat doel zijn we ruimschoots geslaagd. Er kwamen steeds meer bezoekers. Het was gezellig en er werden sociale contacten gelegd”, zegt voorzitter Mark Paalman. Dat stopte toen corona kwam en ook De Huiskamer moest sluiten. “Maar na de heropening begin juni wordt het nu steeds drukker”, meldt Paalman. “Je kunt merken dat onze bezoekers het echt gemist hebben. Daarom en om vooral de anderhalvemeter richtlijn aan te kunnen houden hebben we besloten dat we voortaan ook 's middags opengaan. Van 14.00 tot 17.00 uur is iedereen welkom. Voorlopig nog niet in het weekend. Eerst even kijken hoe het uitpakt.”

De ochtendopenstelling van 10.00 tot 12.00 uur blijft gewoon.
Paalman vertelt verder dat het zaterdag gezellig druk was in De Huiskamer, natuurlijk op afstand. En dat de actie samen met NoabersvoorNoabers met de gratis ijsjes, die Pino buiten aan de mensen gaf, een groot succes was. “De ijsbakken waren nagenoeg leeg.”

Aafko de Vries mocht de taart aansnijden die door bakkerij Nieuwenhuis aangeboden was. Van die taart konden de aanwezigen allemaal meegenieten. Zoals alles bij de huiskamer gedeeld wordt: verhalen, vreugde, verdriet, maar ook als bezoekers met wat lekkers aankomen. Dat gaat dus zeker gebeuren met de pot met drop waarmee het CDA zaterdagmiddag langs kwam.

Ondertekening
Er was ook nog een officieel tintje aan de viering: de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst tussen De Huiskamer en de Stichting IkkanWelzijn. De samenwerking heeft betrekking op de gezamenlijke bestrijding van eenzaamheid onder senioren. Voor wie De Huiskamer nog niet kent, loop eens binnen. Je wordt er vriendelijk opgevangen door de vrijwilligers. Foto's Hepa.