Algemeen

Hulzense Boys: gelijkspel in
prachtig duel tegen Zutphen

HULSEN – Het elftal van de Hulzense Boys streed zaterdag 30 maart de onderlinge wedstrijd tegen FC Zutphen. Eerder dit jaar eindigde dat in Zutphen nog in een 3-0 overwinning voor de thuisploeg. Hulzense Boys had dus iets recht te zetten tegen deze tegenstander.

In de eerste helft was het tegenstander FC Zutphen die veel duels en tweede ballen won. FC Zutphen wist ook als eerste te scoren, dankzij een vrije bal op het middenveld. Jelle Macare liep uit de rug van zijn tegenstander en legde terug op de inkomende middenvelder Greven, die beheerst de 0-1 tegen de touwen schoot. Een domper voor Hulzense Boys, dat vijf minuten later opnieuw een tegenslag te verwerken kreeg. Een steekbal zette Lars Huber alleen voor doelman Loohuis. In eerste instantie wist die nog redding te brengen, maar in de rebound was het alsnog raak: 0-2. Bijna was het ook nog 0-3 geworden, maar een afstandsschot ging via de vingertoppen van doelman Loohuis op de lat. Hierdoor werd er gerust met een terechte 0-2 voorsprong voor de gasten.

Na de thee ging trainer Bram Freie direct één-op-één spellen en Jorg Roetgerink werd als extra spits naar voren gestuurd. Hulzense Boys won nu meer duels en afvallende ballen, wat al snel resulteerde in de aansluitingstreffer. Invaller Jorn Wilbrink geloofde nog in een diepe bal. De snelle aanvaller legde terug op de inlopende Jasper de Jong, die met een strak schot in de kruising de 1-2 op het scorebord bracht. Het geloof was weer terug!

De verkleinde marge bleef echter niet heel lang op het scorebord staan. Een corner van FC Zutphen werd doorgekopt en Jort Bleumink kon de 1-3 binnen tikken. Deze mentale tik zou in veel wedstrijden de beslissing betekenen. Hulzense Boys rechtte echter de rug en een paar minuten later lag de 2-3 in het net. Jorg Roetgerink won een kopduel in het strafschopgebied en de bal kwam voor de voeten van Fabian te Kolsté. Hij nam de bal aan en uit de draai schoot hij raak.

In de 68e minuut kwam de bal komt voor de voeten van Danny Schoenmaker, die met een diepe bal Jorg Roetgerink wegstuurde. Hij wist tot voor de doelman te komen die hij met een lichaamsbeweging de verkeerde hoek in stuurde, waarna hij de bal eenvoudig binnen schoof: 3-3.

De roodhemden roken bloed en gingen op jacht naar een voorsprong. Daarbij bleef het oppassen voor de gevaarlijke tegenstoten van de gasten. Tien minuten voor het einde van de wedstrijd dribbelde Jasper de Jong richting het vijandelijke doel. Zijn voorzet kon opgepikt worden door opnieuw Jorg Roetgerink. Jorg passeerde een tegenstander en alleen voor de doelman stiftte hij de bal fraai in de verre hoek: 4-3.

Vervolgens waren het de Zutphenaren die dus op zoek moesten naar een doelpunt. Toen de extra tijd aanbrak leek de wedstrijd gespeeld. Maar toen kwam de bal voor de voeten van Rick Vlutters, die met een afstandsschot in de verre kruising alsnog een punt voor de gasten binnensleepte: 4-4. Dit was tevens de eindstand. Al met al een uitslag die gemengde gevoelens met zich meebrengt. De comeback in de tweede helft was erg knap van Hulzense Boys, maar de late gelijkmaker was toch erg zuur. Bovendien had er misschien meer ingezeten als Hulzense Boys de eerste helft net zo scherp was als de tweede.