Algemeen

Hospice Noetsele zet deur open tijdens verbouwingen

HELLENDOORN – Benieuwd hoe het reilt en zeilt binnen een hospice? Kom dan op zaterdag 6 juli tussen 11.00 uur en 14.00 uur naar hospice Noetsele in Hellendoorn. Deze dag zijn medewerkers en vrijwilligers aanwezig om alle vragen te beantwoorden. Vanwege bouwkundige aanpassingen zijn er momenteel geen bewoners in het hospice. Daardoor is het mogelijk om overal rond te kijken en kennis te maken met het hospice, de medewerkers en vrijwilligers.

Alles in het hospice is gericht op welzijn en de laatste levensfase van mensen zo draaglijk mogelijk te maken. En dat kan van alles zijn, want voor de één is een speciale maaltijd en tussendoortjes een traktatie, voor de andere een ontspannende belevenis in de wellnessruimte of een fijne hand- of voet- massage. Natuurlijk is er ook tijd voor een spelletje, een wandeling of gewoon een goed gesprek.

Er zijn vele prachtige momenten die het vrijwilligerswerk binnen het hospice waardevol maken. Misschien een laatste zetje in de rug nodig? Lees dan de mooie verhalen van de medewerkers en vrijwilligers op www.zorgaccent.nl/blog-van-hospice-noetsele.

Hospice Noetsele in Hellendoorn is een zelfstandige woonvoorziening met verzorging en verpleging voor mensen die in hun laatste levensfase zijn. Het is een eerstelijnsvoorziening; dat betekent dat de eigen huisarts als medisch eindverantwoordelijke betrokken blijft bij de zorg. Wanneer cliënten van buiten de gemeente Hellendoorn komen wordt de medische zorg overgenomen door de specialist ouderengeneeskunde van ZorgAccent. Het hospice is gehuisvest in het voormalige Koetshuis op het terrein van verpleeghuis Krönnenzommer te Hellendoorn en biedt plaats aan vier cliënten.