Algemeen

Hellendoornse Fenneke Zonnebeld maakt schlagerhit met Duitse collega

HELLENDOORN – De Nederlandse Fenneke Zonnebeld en de Duitse Gabi Frentzen zijn beide muzikanten. De ene maakt pop en rock, covers en eigen nummers, de andere rockt op de elektrische gitaar. Nooit hadden ze gedacht dat ze een Party Schlagersong zouden produceren en uitbrengen.

Maar wat moet je doen als je als rockgitariste `s morgens om 4.00 uur wakker wordt met een refrein in je hoofd, en weer inslaapt, en die bewuste melodie dagen, zelfs weken, maanden maar in je hoofd rond blijft spoken?

Dan deel je je zorgen met je Nederlandse muziekcollega Fenn. Met een beetje medelijden hoort Fenn het verhaal aan, en denkt hmmm zo erg is deze melodie nu ook weer niet. En al helemaal niet als de titel Reset, met aansluitend het Bumm-Tack-Brrrr und Bäng in je hoofd blijft hangen en geen rust meer geeft. Fenn zit die avond laat nog achter haar toetsen en geeft het nummer muzikaal structuur. En eigenlijk stond alleen nog maar de melodie voor het refrein.Voor Gabi Frenzten, (freelance journalist), stond het vast; dat ding moet eenvoudig eruit. Fenneke (artiestennaam Fenn-Live) zag het net zo, dus beiden boekten spontaan een studio in Keulen.

De vrijdagavond van tevoren was Gabi plotseling weer in een flow en binnen een uur stond de tekst op papier. Alles onder het motto: niets moet, alles kan, werd in tien uur het nummer geproduceerd. De beide Schlagerprinsessen kregen de studiotechnicus zover dat hij niet alleen mee wipte met zijn voeten op de maat van de muziek, maar ook dat hij spontaan opstond, zijn haar los gooide en midden in de studio ging headbangen. En omdat ook hij gegrepen werd door de melodie, zette hij het nummer Reset, technisch om.Telkens vroeg hij Gabi hoe het moest klinken. En zij zei steeds: “Bumm-Tack-Brrrr und Bäng”, herinnert Fenneke Zonnebeld zich lachend. Maar hij kreeg het voor elkaar om op zijn computer het deel samen te stellen.

“Het nummer is goed gelukt, en we kregen al aanvragen op onze video, die we na de productiedag ook voor de lol hadden opgenomen op een parkeerplaats.” “Ja”, lacht Fenn, “we hadden een pauze, we hebben gelachen, gezongen, en hadden gewoonweg zoveel plezier, dat dit al onze inzet al waard was. En ons plezier willen we graag met anderen delen, daarom zal het nummer nu uitgebracht worden. ”PartyFUX“ We dachten dat het een eenmalige uitglijder zou worden”, zegt Gabi Frentzen, solo gistariste in Bocholt van de Band Falten/Rock.

Fenneke Zonnebeld die al op tournee was met onder andere Kathy Kelly (Kelly family) en momenteel de singer songwriter Jean Cörvers ondersteunt, ziet het een beetje anders en grijnst. “Als de mensen het leuk vinden, dan knallen we er nog een Partyschalger uit!” “We hadden gewoonweg een super studiotechnicus, die direct begreep wat we wilden en in korte tijd van ons een geheel Schlagerorkest maakte”, aldus Frentzen. "Als we met het nummer voor plezier kunnen zorgen, dan was het alle inzet waard.” Vooral de Discofox-dans liefhebbers, kunnen veel plezier beleven aan dit lied. De extra move Bumm-Tack-Brrr+Bang is te vinden in de video, waarin je eveneens nog een bijzondere belevenis van de dames kunt aanschouwen. Reset! is vanaf 1 juni als download te verkrijgen via Recordjet en de bekende online portalen.

De Releaseparty was tijdens de woensdagavond in de Biergarten bij restaurant Schiffchen Bocholt waar Fenn-Live optrad.

Voor meer informatie kijk op /www.partyfux.com.