Algemeen

Gijs de postbezorger verblijdt de buurt

Op de foto alle post van het hele jaar.

NIJVERDAL – De achtjarige Gijs Wermink uit Nijverdal heeft in deze bizarre coronatijd geprobeerd om de buurt wat op te vrolijken. Een jaar lang bezorgde Gijs creatieve post in de buurt.

“Ik heb een jaar lang post bezorgd bij mij in de buurt. Ik had 13 adressen waar ik elke week iets creatiefs heb bezorgd, en een paar keer per jaar deed ik ook twee appartementencomplexen en twee verzorgingshuizen bij mij in de buurt”, legt Gijs vol trots uit. Naar verluidt had Gijs dan maar liefst honderd kaartjes nodig om iedereen blij te maken.

Verrast
Maar waarom wilde Gijs zo graag de mensen opvrolijken? “Ik vond het leuk om de mensen, in deze vaak eenzame tijd, blij te maken met een kaartje van mij. En soms werd ik ook weer verrast met zakken snoep, muntjes voor ijsjes en kaartjes terug van hen. Ik vond het zo leuk om te doen, later wil ik misschien wel postbode worden!”, zegt Gijs!

Gevaccineerd
Voorlopig stopt Gijs met het bezorgen van creatieve kaartjes. “Afgelopen week heb ik de laatste kaartjes bezorgd, omdat de meeste oudere mensen gevaccineerd zijn of een afspraak hiervoor hebben staan”, besluit Postbode Gijs.

Uw reactie