Algemeen

Gelijkspel streekderby Ravijn en Schuurman BZC in Borculo

Fotobijschrift: Laurens Jan Schothans was de absolute uitblinker in de wedstrijd tegen Schuurman BZC in Borculo. Fotograaf: Wim Beunk.
Fotobijschrift: Laurens Jan Schothans was de absolute uitblinker in de wedstrijd tegen Schuurman BZC in Borculo. Fotograaf: Wim Beunk.

NIJVERDAL/BORCULO – De voorlaatste wedstrijd van de Eredivisie waterpolocompetitie tussen Schuurman BZC en de heren van Het Ravijn in zwembad ’t Timpke in Borculo was er een van formaat. Inzet was een plaats bij de eerste acht teams die recht geeft tot het spelen van kampioens play-off wedstrijden. De wedstrijd eindigde na een 4-1 achterstand voor de Ravijnheren in de eerste periode, uiteindelijk in een 12-12 gelijkspel. De beslissing gaat dus aankomende zaterdag 13 april vallen, wanneer de Ravijnheren thuis de reguliere competitie beëindigen tegen Schoonderbeek Bouw ZPC Amersfoort.

De streekderby tussen de Achterhoekers en de Nijverdallers was een duel tussen de nummer acht, Het Ravijn en negen Schuurman BZC. Het werd een spannende pot waterpolo, die eindigde in een 12-12 gelijk spel met een absolute hoofdrol voor Laurens Jan Schothans. Hij was het die zijn team in de wedstrijd wist te houden. Keeper Saake Nijhuis van Borculo werd maar liefst zes verrast met schoten op zijn doel. Ook aanvoerder Lars Gottemaker –  hij speelde ondanks zijn vinger blessure wel mee in deze belangrijke wedstrijd tegen de Borculoërs – liet zich in die bewoordingen uit: “Laurens nam ons op sleeptouw. Winst van de wedstrijd zat er in, maar we stonden de hele wedstrijd achter. In de laatste halve minuut maakten we gelijk. We hebben het halen van de play-offs volledig in eigen hand”, analyseerde Gottemaker na afloop.

Daartoe moeten de heren van Het Ravijn zaterdag thuis zien te winnen van Schoonderbeekbouw ZPC Amersfoort. In de uitwedstrijd op zaterdag 9 december won de ploeg van Marc van Groen met 7-6 van de Amersfoorters, die afgelopen zaterdag in eigen huis met 10-10 gelijk speelden tegen ZV De Zaan uit Zaandam. De wedstrijd in Nijverdal begint zaterdagmiddag om 16.30 uur. De waterpolodames spelen na de wedstrijd van de heren om 18.00 uur hun laatste reguliere wedstrijd tegen ZV De Zaan.