Algemeen

Fietsevenement Sallands Mooiste met tal van mogelijkheden

HAARLE - Op zondag 3 juli is vindt het fietsevenement Sallands Mooiste plaats. Sallands Mooiste is met haar negende editie ondertussen een begrip bij fietsliefhebbers en publiek. De organisatie heeft een gevarieerde route voor iedere fietsliefhebber, mountainbiker, wielrenner of handbiker.

Start en Finish is bij sporthal de Veldkamp aan de Veldkampsweide 1 in Haarle. Het terrein is in gericht als een groot wielerterras met muziek en catering. Het is een gezellige plek waar deelnemers en publiek samen komen en gezellig kunnen napraten. Er is een bewaakte fietsstalling aanwezig zodat men onbezorgd kan genieten. Verder zijn er kleedruimtes, douches en mogelijkheden om je fiets af te spuiten.

Op de routes zijn er diverse rust- en verzorgingspunten met veel gezelligheid en aan de finish een groot wielerterras, gelegenheid om de fiets af te spuiten en bewaakte fietsstalling. Naast een goede organisatie met enthousiaste vrijwilligers zijn er veel faciliteiten waaronder, douche- en kleedruimten en ook scan en go. Sallands Mooiste heeft dan ook de kwalificatie 'Extra goed geregeld' van de NTFU.

Je kunt deelnemen aan een familietocht, MTB-ritten of toertochten, waarbij enkele routes ook geschikt zijn voor handbiker. Inschrijving gaat via www.sallandsmooiste.nl.

De familietocht is een route van 35 kilometer uitgezet in de omgeving van Salland. Deze tocht staat garant voor lekker onbezorgd fietsen en genieten van de omgeving. Ook is deze tocht geschikt voor handbikers. Aanmelden voor de familietocht kan op de zondagochtend bij de start.

De MTB-routes zijn ook dit jaar aangepast en er is keus uit diverse afstanden namelijk 25, 50, 75 en 100 kilometer. We hebben weer de mooiste routes samengesteld en zullen deze goed markeren zodat je onbezorgd de tocht kunt volbrengen.

Toertochten (op de racefiets) zijn vernieuwd en we hebben routes over afstanden van, 75, 100 en 140 kilometer. De 75 kilometer-route is ook geschikt voor handbikers.

De inschrijfkosten voor de familietocht, MTB 25 en 50 kilometer, de toertocht van 75 kilometer zijn 6 euro. NTFU-leden betalen 4 euro. De inschrijfkosten voor de 75 en 100 kilometer en de toertocht van 100 en 140 kilometer zijn 8 euro. NTFU-leden betalen 6 euro.

Voor de starttijden zie www.sallandsmooiste.nl.