Algemeen

Feestelijke opening Wereldwinkel aan het Keizerserf

NIJVERDAL – Vrolijk, ritmisch en bij tijd en wijle opzwepend getrommel trok al van verre de aandacht van voorbijgangers in het Keizerserf. Maar een grote groep inwoners van de gemeente met een milieubewust, 'groen' en 'fairtrade' hart was al uit eigen beweging naar het nieuwe pand waarin de Wereldwinkel sinds kort gevestigd is, gekomen.

Met hapjes en drankjes werden de vele belangstellenden, nadat gezamenlijk het rode lint voor de deur was weggetrokken, in het nieuwe pand verwelkomd. De Wereldwinkel is aanmerkelijk vergroot; de vloeroppervlakte is van 85 naar 185 vierkante meter gegaan.

In een korte speech bedankte voorzitter Mannes Borkent vooral de vele vrijwilligers van de Wereldwinkel en memoreerde hij de medewerking van de gemeente met het zoeken naar een nieuwe locatie. Wel gaf hij aan dat deze plek slechts tijdelijk is en er op termijn een soort van Fairtradecentrum in de gemeente zal komen waarin ook de Wereldwinkel een plek krijgt.

Verder noemde hij het grotere assortiment waarin nu Sari Fashion (eerlijk gemaakte kleding), veel meer sieraden en Booming tassen (gemaakt van restleer) een plek hebben. De chocolade van Twente Decadente (lokaal vervaardigd door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt) kreeg eveneens een speciale vermelding. Net als Peter de Noord die 40 jaar geleden aan de basis stond van Wereldwinkel Ganesha.

Ook burgemeester Jorrit Eijbersen prees de vele vrijwilligers. Hij vond het bijzonder dat hij regelrecht van de uitreiking van de koninklijke onderscheidingen aan inwoners uit de gemeente die zich inzetten voor de samenleving, naar de vrijwilligers van de Wereldwinkel kwam. Hij merkte verder op dat zijn dochters zeker een kijkje in de Wereldwinkel zouden gaan nemen gezien de grote collectie sieraden.