Algemeen

Expositie in De Smidse over ’t Rooie Dorp

NIJVERDAL – De ’werkgroep expositie’ van de Historische KringHellendoorn Nijverdal is alweer een aantal maanden bezig met het samenstellen van de jaarlijkse expositie in de maand september in De Smidse. De expositie is altijd gratis te bezoeken.

Na twee coronajaren waarin de tentoonstelling geen doorgang kon vinden, wordt er nu hard gewerkt aan een expositie over De Wilhelminawijk, beter bekend als ’t Rooie Dorp en over de aangrenzende De Joncheerelaan.

De expositie wordt geopend op zaterdag 27 augustus en duurt de hele maand september. “Eerder hebben we aandacht besteed aan de Grotestraat, de Wilhelminastraat/Kerkstraat en de Rijssensestraat. Naast ’t Rooie Dorp is er ook weer een selectie van groepsfoto’s te zien en besteden we aandacht aan het thema van Open Monumentendag, dat is dit jaar duurzaamheid'', meldt Wilma Paalman namens de werkgroep.

“We zijn op zoek naar anekdotes, verhalen die zich in ’t Rooi Dorp afspeelden. Ook foto’s uit de buurt en voorwerpen zijn van harte welkom. Zo kunnen we er in september weer iets moois van maken.”

Ook verhalen en anekdotes en foto’s van bijvoorbeeld de horecagelegenheden aan De Joncheerelaan zijn van harte welkom.“Foto’s kunnen digitaal worden aangeleverd, maar bellen mag ook, dan digitaliseren wij de foto en ontvangen de inzenders hem na het inscannen weer terug.''

“Ook dit jaar willen we weer een wand speciaal aan groepsfoto’ s besteden. We hebben al een aantal groepsfoto’s die we vorige keer niet meer konden plaatsen. Maar ook nieuwe foto’s van onder meer schoolklassen en verenigingen zijn van harte welkom. Graag zouden we de foto’s digitaal in minimaal een resolutie van 800 dpi of 1 MB ontvangen met daarbij zoveel mogelijk namen van leerlingen of personen, die op de foto staan.”

Foto's kunnen gestuurd worden naar fritskorver@gmail.com Mocht u oude foto's hebben die niet digitaal beschikbaar zijn, neem dan contact op met Frits Korver, telefoon 06-11833865, of stuur een e-mail naar fritskorver@gmail.com De werkgroep gaat de foto('s) dan scannen, waarna de inzender de foto('s) weer terugkrijgt.

Meer informatie is op te vragen bij Frits Korver, telefoon 06 - 11833865, of Wilma Paalman-Vloedgraven, telefoon 06 - 10036869, e-mail: nijverdaldesmidse@gmail.com.