Algemeen

Gert Bladder: “Zo wordt er toch nog wat geld bij elkaar geschraapt”

Dorcas Nijverdal blijft ondanks moeilijke tijd positief gestemd

Voorlopig blijven de deuren van Dorcas Nijverdal gesloten

NIJVERDAL – Dorcas Nijverdal is vanaf oktober 2020 al gesloten door de coronamaatregelen, maar officieel zouden ze vanaf 3 maart hun deuren weer mogen openen. Gert Bladder, secretaris van Dorcas, laat weten dat dat niet zal gebeuren.

“Wij denken eerlijk gezegd niet dat dat gaat werken. Wij hebben bijna alleen maar vrijwilligers die onder de risicogroep vallen en dan moet je toch dubbel voorzichtig zijn”, legt Gert uit. Vanaf 3 maart mogen er weer twee klanten per verdieping binnen zijn, maar ook dat lijkt geen optie voor Dorcas Nijverdal. “Dan moeten we ons aan te veel regels houden.”

Facebook-verkoop
Om hulp aan de allerarmsten te kunnen blijven bieden, verkoopt Dorcas Nijverdal nog wel producten via Facebook. “Natuurlijk zijn dat geen massaopbrengsten zoals normaal. Normaliter hebben we weleens een opbrengst van 1000 euro per week, dat is nu onmogelijk, maar de opbrengst via Facebook valt me niet tegen. Zo wordt er toch nog wat geld bij elkaar geschraapt wordt voor de projecten.”

“Hoewel niet iedereen Facebook heeft, bereiken we toch gemiddeld nog wel 500 á 600 mensen per geplaatste bericht. Dit is voorlopig de enige manier om nog geld op te halen en aandacht te vragen… Daarom blijven we het proberen!”

Vrijwilligers
Gert merkt dat de vrijwilligers het dagelijkse contact echt missen. “Wij proberen de vrijwilligers nog wel betrokken te houden door regelmatig met ze te bellen en vaak een nieuwbrief te sturen. Als we dat niet doen, kunnen ze zomaar afhaken en dat is iets wat we absoluut niet willen.”

Het is de moeite waard de Facebookpagina Dorcas Nijverdal in de gaten te houden, want wie weet is er iets van uw gading bij!

Dorcas Nijverdal
Rijssensestraat 74a
7442 MK Nijverdal