Algemeen

Coop Léon Haanstra en klanten samen in actie voor sport en spel op school

Doekoe-scholenactie van start

NIJVERDAL - Vanaf afgelopen maandag 19 april tot en met zondag 23 mei kunnen klanten bij Coop Léon Haanstra meesparen voor gratis sport- en spelmaterialen voor basisscholen in de buurt. Coop Supermarkten organiseert dit jaar – nadat de campagne vorig jaar niet door kon gaan in verband met de coronacrisis – opnieuw de succesvolle en veelgeprezen Doekoe-scholenactie, in samenwerking met Arla Foods en Unilever. 

Een recordaantal basisscholen heeft zich dit jaar aangemeld voor de vijfde editie van de Doekoe-scholenactie, met dit jaar als thema ‘Pingel Doekoe binnen voor jouw school’. Ruim 950 scholen doen mee. In Nijverdal kan er voor 5 scholen gespaard worden voor een ruime variatie sport- en spelmaterialen; van voetballen en pionnen tot skippyballen en stoepkrijt. Voor basisschoolkinderen van alle leeftijden. 

“We vinden het natuurlijk heel mooi dat de scholen hier zo actief aan deelnemen. Het is mooi om te zien dat families, gezinnen en kinderen op deze manier bezig. Daarmee zie je dat mensen sport en spel toch wel heel belangrijk vinden en dat vinden wij ook!”, laat Leon Haanstra, eigenaar van Coop Léon Haanstra, weten.

De ondernemer merkt dat in de huidige maatschappij bijvoorbeeld mobiele telefoons, Ipads en de playstation steeds belangrijker worden. “Wij hopen hiermee te bereiken dat de kinderen daar iets minder mee bezig zijn en juist meer met elkaar. En dan bedoel ik niet samen achter een schermpje.”

Hoe werkt het?
Tijdens de Doekoe-scholenactie ontvangen klanten van Coop bij aankoop van geselecteerde actieproducten zogenaamde Doekoe-munten. Deze kunnen zij – in hun lokale Coop-winkel – doneren aan scholen uit de buurt. Hoe meer munten, hoe hoger het bedrag dat de scholen aan het eind van de actie aan sport- en spelmaterialen mogen besteden.

Daarnaast maken alle deelnemende scholen kans op een speeltoestel van Nijha, ter waarde van 8.000 euro. De school die het hoogste bedrag binnen haalt, wint. Leon maakte het tien jaar geleden ook mee. “Toen hadden we met de Prinses Beatrixschool in Nijverdal de hoofdprijs gewonnen. Toen kregen we een heel nieuw schoolplein aangelegd t.w.v. 10.000 euro. Ik denk dat dat een heel mooie uitdaging is voor de deelnemende scholen!” 

‘Hopen het verschil te maken’
Léon Haanstra, eigenaar van Coop Léon Haanstra: “Sport en spel zijn belangrijk voor een goede en gezonde ontwikkeling van kinderen. Met deze actie hopen we in eigen buurt het verschil te maken, door kinderen aan te sporen om samen te spelen en bewegen. Tijdens én buiten schooltijd!”

Kijk voor meer informatie op www.coop.nl/doekoe.