Algemeen

Die Grenze: goedkoop en verrassend

NIJVERDAL – Die Grenze opent op vrijdag 29 maart haar deuren in het voormalige C&A-pand aan het Henri Dunantplein in Nijverdal. Tot het basisassortiment horen drogisterijproducten, parfum, medicijnen en voedingssupplementen, maar ook snoep, etenswaren, koffie en andere spulletjes zijn er tegen een zacht prijsje te koop.

“Mensen vinden het leuk om verrast te worden. Met pindakaas, pakjes soep en zakjes saus waarbij je er drie hebt voor €1,00. Maar je kunt bij ons ook regelmatig skihelmen, badmatten of andere spulletjes kopen voor een leuk prijsje,” vertelt Bert Hesselink.

De Oldenzaalse ondernemer begon ooit met een groentewinkeltje in Denekamp. Via verschillende handeltjes belandde de vijftiger in de drogisterij-handel. De naam koos hij omdat hij begon in Denekamp, aan de grens. Maar Duitse roots heeft Die Grenze niet, al komen er in de winkels aan de grensstreek wel veel Oosterburen. Bijvoorbeeld voor medicijnen. ’’Paracetamol en neusspray zijn bij ons goedkoper dan elders”, aldus Hesselink.

Ook drogisterijproducten gaan voor minder dan de adviesprijs over de toonbank. “Er is in Nederland geen consument meer die shampoo koopt voor de volle mep”, vermoedt Hesselink. Hij kan dergelijke scherpe prijzen hanteren omdat hij nergens bij aangesloten is en overal inkoopt. Dus ook elders in de Europese Unie, waar bijvoorbeeld merkgeuren vaak een stuk zachter geprijsd zijn dan in Nederland.

In Nijverdal was hij al wat langer op zoek naar een geschikte locatie. Het voormalige C&A-pand ligt centraal en biedt met 800 vierkante meter genoeg ruimte voor het assortiment. De winkel biedt werk aan circa 10 mensen. Op vrijdag 29 maart gaan de deuren open om 9.00 uur. Iedere klant krijgt op vrijdag 29 en zaterdag 30 maart een leuke gift cadeau (op=op).