Algemeen

Chocoladepakket en cadeaubon voor Coen Stegeman

Coen uit Nijverdal beste verkoper: “Je moet een tikkeltje brutaal zijn”

NIJVERDAL - Coen Stegeman (27 jaar) uit Nijverdal sjouwde er in de afgelopen maanden wat af. Hij klopte aan bij familieleden, buren en kennissen. Hij ging ook naar de manege en vroeg collega’s en begeleiders op zijn werk bij Confetti, Hebbedingen en de varkensboerderij of ze chocolade wilde kopen van De Klup Twente. Door die persoonlijke aanpak van Coen verkocht hij in z’n uppie voor €425,00. Die prestaties werd door niemand geëvenaard en daarvoor werd Coen ook beloond. 
 
De Klup Twente is een vrijwilligersorganisatie die onder meer zorgt voor een groot vrijetijdaanbod voor mensen met een beperking. Ze is afhankelijk van subsidies, fondsen en schenkingen en probeert zelf ook inkomsten te genereren met de verkoop van chocolade. Coen komt al jaren bij De Klup Twente. Aanvankelijk kwam hij leren koken, nu gaat hij op de donderdag naar de instuif, doet hij mee aan workshops en gaat hij mee met het Weekendje Weg en het muziekspektakel Maak de droom waar. Hij komt er graag – en verleent De Klup graag een wederdienst door chocolade te verkopen.  
 
Als groot chocoladeliefhebber verkocht Coen stapels letters, harten en bonbons in verschillende smaken. Zijn geheim: Je moet een beetje lef hebben en een tikkeltje brutaal zijn. Iedereen moest gewoon chocola van mij kopen.” 
 
Jolanda Overdorp van De Klup Twente beloonde Coen als topverkoper met – hoe kan het ook anders – een mooi chocoladepakket en een cadeaubon. Hij was blij verrast. Het chocoladehartje in het pakket geeft hij aan zijn vriendin Marjolein, de chocoladekerstboom smult hij zelf op en de rest deelt hij met zijn moeder. Die krijgt van Coen ook de cadeaubon.