Algemeen

Burgemeester Eijbersen bezoekt opvanglocaties

NIJVERDAL - Burgemeester Jorrit Eijbersen heeft de opvanglocaties voor Oekraïense vluchtelingen in Nijverdal en Hellendoorn bezocht.

Een rondleiding bij beide locaties resulteerde in een trotse burgemeester. ''De locaties zien er ontzettend goed uit. Ik ben onder de indruk van wat onze mensen gepresteerd hebben in korte tijd.''

Medewerkers van zowel de gemeente als De Welle hebben overuren gemaakt om alles zo optimaal mogelijk te organiseren en verzorgen voor de vluchtelingen. Van het eerste likje verf tot de brandveiligheid, van de inrichting tot de medische zorg, van maaltijd tot onderwijsplek, zelfs aan de opvang van huisdieren is gedacht.

''Als gemeente Hellendoorn hebben we de wettelijke plicht om deze mensen op te vangen en dat willen we graag zo goed mogelijk doen. Ik zie en hoor hier hoe dankbaar de Oekraïners zijn die we opvangen en dat is fijn. Ze vertellen dat ze zich gastvrij verwelkomt voelen en nog veel belangrijker, dat ze zich weer veilig voelen. Dat doen we toch maar mooi met elkaar'', aldus Eijbersen.

Op www.hellendoorn.nl/oekraine staat alle informatie die te maken heeft met de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne, de initiatieven die er zijn en over hoe u hulp kunt bieden.