Algemeen

Bruisend Nijverdal ook in coronatijd heel succesvol

NIJVERDAL – Voorzitter Ewald Aaltink van Bruisend Nijverdal maakt vrijdagmiddag een praatje met bewoners van een appartement in het flatgebouw aan het Marktplein. “Ja”, zegt hij lachend “zij mogen gratis naar de film.”

Het hele terrein is al afgezet met bouwhekken met zwarte schermen. Aaltink: “Er waren meer aanmeldingen voor de drive-in bios, maar er is niet meer ruimte dan voor tachtig tot honderd auto's. En ergens anders in Nijverdal kan dit niet. Bovendien hadden we de tent ook altijd op de Markt.” Intussen zijn de medewerkers van ZINiN bezig met technische voorzieningen en worden versnaperingen uitgestald. Want wat is naar een film kijken zonder een grote bak popcorn? De film Bohemian Rapsody is een samenwerking tussen ZINiN en Bruisend Nijverdal.

Frietjes voor senioren
Met ruim vijfhonderd puntzakjes friet met of zonder mayonaise kregen de senioren in het dorp in de verzorgingshuizen ook een beetje van de feestvreugde mee. Van de traditionele seniorenmiddag in de tent kon nu natuurlijk geen sprake zijn. “In onze organisatie zit iemand die in de ouderenzorg werkt. Zij heeft dit geregeld. Ik geloof wel dat we bij alle verzorgingshuizen zijn langs geweest”, vertelt Aaltink. Hij weet dat het erg in de smaak is gevallen. De frietverrassing werd gesponsord door de Gulle Goedzak van Dennis van Dam en zijn frietleverancier McCain.

't Gezelligste café van Nijverdal
Ook voor de caféavond met DJ Lars met verzoeknummers in de cafés was de belangstelling enorm. Reporter Bas Jongejan spoedde zich van café naar café. Er waren muzikale vragen met voor de winnaars ludieke prijzen als gratis poffertjes, bier, bitterballen en het optreden van een dweilband. Het was een gezellige avond waar Nijverdallers elkaar konden ontmoeten. Wie niet meer in het café kon, kon thuis met familie of vrienden een eigen feestje bouwen en via de livestream van Bruisend Nijverdal mee genieten. Dat werd volop gedaan; op YouTube Bruisend Nijverdal waren de hele avond rond de 150 bezoekers.

Bruisende Kerkdienst
De oecumenische kerkdienst, een traditie op zondag in de tent, werd door Hoi TV uitgezonden en kon ook via YouTube Bruisend Nijverdal worden bekeken. De dienst stond in het teken van 'Hoop'. De Raad van Kerken en Advendo verleenden medewerking.

Lekker wandelen, fietsen of een autotochtje
“We hebben ontzettend geluk met het weer. Uitstekend nazomerweer om er fijn op uit te gaan. De uitgezette tochten hadden ook grote belangstelling. De inschrijving was vol. Het was gewoon heel gezellig”, besluit de voorzitter van Bruisend Nijverdal. Ook de burgemeester van de gemeente Hellendoorn nam met haar man de gelegenheid waar om een mooie fietstocht in de gemeente te maken.

Op Facebook en in andere media wordt de organisatie geprezen omdat er samen met de sponsors toch een geweldig alternatief programma voor heel Nijverdal op stapel was gezet.