Algemeen

Boekje Vogelvlucht van Mineke Mollink met korte verhalen en gedichten

Op de foto (die buiten voor Krönnenzommer genomen is) voorzitter Frits Korver van de Uutgeverieje die twee exemplaren aan de geestelijk verzorgers Els Groeneveld (links) en Annerie Snier heeft uitgereikt, keurig op afstand.

HELLENDOORN – Deze week heeft Uutgeverieje ’n Boaken honderd exemplaren van de verhalen- en dichtbundel Vogelvlucht, geschreven door de bekende Hellendoornse schrijfster en dichteres Mineke Mollink, bij Krönnenzommer aan ZorgAccent geschonken. Dinand Webbink hierover: “We kwamen onlangs in contact met de geestelijk verzorgers, wie heel enthousiast hierop reageerden.”

De boeken zijn bestemd voor alle huiskamers en alle vrijwilligers die bewoners van de zorginstellingen naar de kerkdiensten begeleiden. “Het is geen religieus boek, maar je zou het wel spiritueel kunnen noemen. De fraaie omslag is gemaakt door Liesbeth Mollink, een dochter van Mineke. In het boek staan tekeningen van Mineke zelf.”

Volgens Webbink krijgen de vrijwilligers van ZorgAccent met Kerst het boekje bij hun kerstattentie. Vogelvlucht bevat gedichtjes en verhaaltjes, deels in het Hellendoorns, deels in het Nederlands. Met veel gevoel en humor schrijft Mineke Mollink over herkenbare onderwerpen. De bundel is uitstekend geschikt om uit voor te lezen of voor te dragen.

Het fraai vormgegeven boek van 124 pagina's is verkrijgbaar bij de boekhandel Primera Hofman in Hellendoorn en Bruna Prinsen in Nijverdal.