Algemeen

Reuring in 't Reggedal

Bijzondere voorstelling met speciale effecten over geschiedenis Nijverdal

NIJVERDAL – Met een grote happening voor crew, spelers en orkestleden van de KSW werd Reuring in 't Reggedal ten doop gehouden. Bijna letterlijk want de kick-off had plaats in het zwembad Het Ravijn, waar de baden nu nog met water gevuld zijn. Maar als straks het stuk opgevoerd gaat worden, is het zwembad leeg en worden in het bad projecties uitgevoerd die van beelden van Nijverdal, heden en verleden, textielweverij en bombardement tot leven brengen.

Voor het publiek van Reuring in 't Reggedal wordt straks een overdekte tribune voor 450 bezoekers opgebouwd. Het orkest zit achter het bad ter hoogte van de douches. Er wordt optimaal gebruik gemaakt van de locatie. De goudzoekers gaan het Stut in. Het verhaal van tekstschrijver en hoofdrolspeler Jan Tekstra gaat over een man uit het dorp, Kees, die als musicus de wereld wil veroveren en noodgedwongen als vijftigjarige terugkeert, omdat zijn vader aan het dementeren is. Hij ontmoet het meisje Liza die hem meeneemt door de geschiedenis van Nijverdal.

Hetty Dollekamp-Albers (op de foto in het midden, met zonnebril in het haar) van de toneelvereniging Nut en Genoegen is lid van de cast van Reuring. “Ik heb Stork gezien en me meteen opgegeven voor de auditie. Stork vond ik echt heel goed. Ik ben Nijverdaller, mijn vader werkte bij de fabriek en dat geeft een extra lading. In het stuk ben ik fabrieksarbeidster, gouddelver, kastelein en een dame in oorlog. Ik moet me vier keer verkleden, best heftig. En we moeten nog driftig repeteren. Maar de hoofdrolspelers, de professionals, kennen hun rol al.” Andere Nijverdallers bij Reuring in 't Reggedal zijn de orkestleden onder leiding van Bert Pfeiffer. Reuring in 't Reggedal wordt 12, 13, 14, 15, en 19, 20, 21, en 22 september opgevoerd in Het Ravijn.