Algemeen

‘BIJ’zonder afscheidscadeau voor basisschool De Veenbrug

DAARLERVEEN - Groep 8 van basisschool De Veenbrug Daarlerveen neemt afscheid en zwermtuit naar het voortgezet onderwijs. Een laatste schooljaar is altijd al bijzonder maar door de coronaperiode en de daarbij komende maatregelen is het wel heel bijzonder schooljaar geworden.

 

De leerkrachten van De Veenbrug hebben enorm hun best gedaan! Daarom heeft groep 8 een ‘bij’zonder afscheidscadeau bedacht en zelf gemaakt, namelijk een insectenhotel!


Dit insectenhotel is enorm leerzaam en ook nog eens heel erg duurzaam. Het frame is gemaakt van oud pallethout en de vakken zijn gevuld met stro uit het konijnenhok, gaas van de kippenren, stenen en dakpannen van een gesloopte schuur, gesprokkelde dennenappels, afgebroken takken uit het bos en bamboestengels bij oma uit de tuin.

 

Tijdens een creatieve middag hebben de leerlingen zelf de diverse boomstammetjes voorzien van hun eigen naam met de soldeerbout en gaten geboord met de boormachine.

 

Het hotel hangt tussen twee oude aanmeerpalen die tijdens de werkzaamheden uit het kanaal zijn vrij gekomen. Het insectenhotel heeft een mooie plek gekregen in de bloementuin van de school.

 

De leerlingen zijn erg trots op het resultaat en hopen dan ook dat er heel veel vlinders, bijen en andere insecten op vakantie komen in het hotel, net als zijzelf ook graag op vakantie willen gaan…

Het insectenhotel is onthuld tijdens het officiële afscheid van de leerlingen.